Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Σάλτσα πιπεριάς, σε όλα τα χρώματα, με ζυμαρικά!



Σάλτσα πιπεριάς με ζυμαρικά



1 κιλό πιπεριές σε διάφορα χρώματα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες
½ ματσάκι μαιδανό
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
1κγλ κόκκινο πιπέρι
½ κγλ κόκκινο πιπέρι καυτερό
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση
Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλες φέτες, το κρεμμύδι και το πράσο σε φετάκια, και τις ντομάτες σε κυβάκια.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, και το σκόρδο, στη συνέχεια βάζουμε τις πιπεριές,και τις ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
Βάζουμε τις ντομάτες, και όλα τα υπόλοιπα υλικά.


Τα δίνουμε μία δυνατή βράσει, και η σάλτσα είναι έτοιμη.
Είναι υπέροχη!
Μπορούμε να τη συντηρήσουμε σε βάζα κα να την χρησιμοποιήσουμε, για πιάτα χορτοφάγων, για  μακαρονάδες, για φιλετάκια κοτόπουλου, πίτες ,τάρτες, κτλ.


Τα λαχανικά αυτή την εποχή είναι άφθονα,  φτηνά, και νόστιμα για εσάς που δεν έχετε λαχανόκηπο.

Εγώ τη συνόδεψα με σπιτικούς γιοφκάδες, και τυράκι .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



1 σχόλιο:

  1. Για φαγητό vegetarian, ήταν απίστευτο :-) Αυτά είναι, αν έχεις φρέσκα λαχανικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ