Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Μαρμελάδα ροδάκινο!


Μαρμελάδα ροδάκινο

1 κιλό ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
600 γρ ζάχαρη
½ λεμόνι

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα ροδάκινα, και τη ζάχαρη, τα αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο, να λιώσει η ζάχαρη
.
Τη βράζουμε για 40 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, την ανακατεύουμε συχνά, για να μην κολλήσει, ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού, δίνουμε μία βράσει.

Γεμίζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα, και τα αφήνουμε να κρυώσουν .
Διατηρούνται πολλούς μήνες.
Διαπιστώνουμε αν έδεσε η μαρμελάδα, εάν βγάλουμε σε ένα πιατάκι λίγη μαρμελάδα,  όταν κρυώσει λίγο, περάσουμε με το δάχτυλο και  κάνη αυλάκι, η  μαρμελάδα έδεσε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ