Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

λουκάνικα bratwurst



Bratwurst (λουκάνικα γερμανικά)


2 κιλά χοιρινό κρέας, περασμένο μία φορά από τη μηχανή του κιμά
34 γρ. αλάτι
2 κγλ, πιπέρι
3 κγλ κύμινο
2 κγλ κόκκινο πιπέρι γλυκό
800 γρ νερό μεταλλικό με ανθρακικό
Εντεράκια για λουκάνικα

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, γίνεται ένα μαλακό μείγμα, γεμίζουμε τα εντεράκια στη μηχανή για λουκάνικα, (γίνεται και με χωνί, αλλά αυτό είναι λίγο δύσκολο, θέλει κόπο.)


Μπορούμε να τα ψήσουμε ή να τα τηγανίσουμε, γίνονται το ίδιο νόστιμα.

-Τα μισά τα έκανα με κόκκινο πιπέρι και μπούκοβο, και τα άλλα μισά μόνο με κύμινο.
-Τα συντηρούμε στο ψυγείο για 2 με 3 μέρες, ή στην κατάψυξη,  έως 6 μήνες.

Τα συνοδεύουμε με πατάτες βρασμένες και τηγανισμένες, με κρεμμύδια, και μπέικον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ