Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Γεμιστές πιπεριές με μελιτζάνα



Υλικά:
 15 πιπεριές πράσινες και ντομάτες
2 μελιτζάνες τριμμένες στο μούλτι
2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι
 Μερικά κρεμμυδάκια φρέσκα
2 φλιτζάνια ντομάτα τριμμένη αυτή που θα βγάλουμε από τις ντομάτες που θα γεμίσουμε
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ,σ κόκκινο πιπέρι
1κ,σ αλάτι
1κγλ, πιπέρι μαύρο
1 ματσάκι μαιδανό, ρίγανη,  και δυόσμο φρέσκο

Εκτέλεση
πλένουμε τις πιπεριές, ανοίγουμε ένα καπάκι όπως κάνουμε τα γεμιστά, βγάζουμε τα σπόρια τα καθαρίζουμε, και κρατάμε την ψίχα από τα σπόρια, την αλέθουμε στο μούλτι.
Το ίδιο κάνουμε και με τις ντομάτες, κρατάμε το εσωτερικό για τη σάλτσα, την αλέθουμε στο μούλτι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι , και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ,μετά βάζουμε τις μελιτζάνες, και την ψίχα από τις πιπεριές, τα σοτάρουμε όλα μαζί, ρίχνουμε και το ρύζι και αφού τσιγαριστούν καλά βάζουμε 1 φλιτζάνι από τον χυμό της ντομάτας, το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι το πιπέρι, και τα αρωματικά, και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, τα ανακατεύουμε, και κλίνουμε τη φωτιά. 

Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες ,και τις αραδιάζουμε σε μία γάστρα, ρίχνουμε το ζωμό της ντομάτας που μας περίσσεψε, το λάδι και λίγο αλάτι, χωρίς νερό, τις σκεπάζουμε και τις ψήνουμε στους 190 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα και ¼, αν θέλουμε στο τελευταίο τέταρτο βγάζουμε το καπάκι της γάστρας να  πάρουν χρώμα οι πιπεριές.




2 σχόλια:

  1. ετσι ακριβως τα φτιαχνω κι εγω,με μελιτζανα!τυφλα να χει ο κιμας!την καλησπερα μου απο Κομοτηνη
    Κατερινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Κατερινάκι!!! Το Ανώνυμος μου κάνει κάπως, χαίρομαι που τα λέμε, μας αρέσουν οι ίδιες γεύσεις και είμαστε και γείτονες!!!!Καλό σου βράδυ!!!
      Να τα λέμε συχνά, φιλάκια!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ