Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Τηγανόπιτες (πισία) με ελιές, ρίγανη και τυρί φέτα!




Τηγανόπιτες, πισία με ελιές,  ρίγανη και τυρί φέτα!
Τόσο νόστιμα και εύκολα που τα κάνουμε πολύ συχνά, για μπυρίτσα και όχι μόνο!!!
Γίνονται γεμιστά με αλλαντικά και διάφορα τυριά κασέρια, αλλά και σκέτα.



Υλικά:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ελιές ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
Ρίγανη φρέσκια ή ξερή τριμμένη
2 κουταλιές ξύδι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
Νερό χλιαρό 
Ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε μία μαλακιά ζύμη με το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι, το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι προσθέτοντας νερό χλιαρό μέχρι η ζύμη να μην κολάι στα χέρια.



Την σκεπάζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα και τη βάζουμε στο φούρνο στους 40 βαθμούς να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 30-60  λεπτά.



Πατάμε τη ζύμη και ανακατεύουμε τις ελιές και το τυρί, ζυμώνουμε 1-2 λεπτά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί άλλα 15 λεπτά.




Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, παίρνουμε κομματάκια ζύμης όσο ένα μανταρίνι,  τα ανοίγουμε με λαδωμένα χέρια για να μην μας κολάι η ζύμη και τα τοποθετούμε με προσοχή στο καυτό λάδι .
¨Όταν ροδίσουν από την μία πλευρά τα γυρίζουμε και από την άλλη.





Μπορούμε να βάλουμε το τυρί και τις ελιές μέσα στην πιτούλα και να τα κάνουμε γεμιστά σαν τσεπούλες, γίνονται το ίδιο νόστιμες.



Καλή επιτυχία!!!






10 σχόλια:

  1. Τελικά καθείς με την ειδικότητά του.....στις ζύμες και τις πεντανόστιμες παρασκευές της,είσαι αξεπέραστη!!!!Πραγματικά νομίζω ότι είναι η ειδικότητά σου,όχι βέβαια ότι στα υπόλοιπα υστερείς,αλλά εδώ, έχω την εντύπωση,ότι έχεις εξειδικευτεί κατά κάποιον τρόπο!!!
    Πολύ ωραία η πρότασή σου!!!Εύκολη και πικάντικη,με πολλές εναλλακτικές λύσεις και ποικίλες μορφές γέμισης.Μπράβο σου και πάλι!!!Καλό Σαββατοκύριακο!!!Φιλάκια πολλά,πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Φωτεινή μου, σε ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια!!!
      Εγώ κάνω ότι τρώμε, δεν πειραματίζομαι με γεύσεις που δεν αρέσουν στην οικογένεια μου και στους φίλους μου,προσπαθώ με απλά υλικά όπως βλέπεις,,,( και με ότι έχει ο λαχανόκηπός μας).
      Οι πίτες, τα ζυμάρια γενικά, μας αρέσουν, τα γλυκά λιγότερο, εκτός από την σοκολάτα τη λατρεύουμε εγώ και τα παιδιά μου, τα δε σιροπιαστά καθόλου!!!
      Σου εύχομαι ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  2. Τηγανοπιτόπιτσα!!!!
    χαχαχαχαχαχα
    Μου τρέχουν τα σάλια!!!
    Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό....... Πεπούλα μου, ΄όπως και να τα πούμε, είναι πεντανόστιμα!!!!
      Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή
  3. eyxaristo poly gia thn syntgh.Allh mia lish gia to lunch ths korhs mou sto sxoleio.fotini tor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή, δοκιμάστε την θα σας ενθουσιάσει, μόνο να προσέξετε τη ζύμη να είναι μαλακή.
      Όταν την ανοίγουμε λαδώνουμε τα χέρια ή τα βρέχουμε με νεράκι γιατί κολάι.
      Καλό σας βράδυ!!!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα πολύ ωραία η συνταγή σου την λάτρεψα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα φίλη μου, είναι και δική μου λατρεμένη συνταγή, την κάνω συχνά, χαίρομαι που άρεσε και σε σένα!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  5. Αν θα τη δοκιμάσω τη ζύμη; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία!
    Έτσι που τα είδα τα λαχτάρισα!
    Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την κάνεις Ελένη μου, και να βγάλεις και ωραίες φωτογραφίες όπως εσύ ξέρεις!!!
      Πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ