Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Κουραμπιεδάκια καρύδας χωρίς αλεύρι, με ξηρούς καρπούς και σουσάμι!



Κουραμπιεδάκια αλλιώς!!!
Είναι τόσο νόστιμα που δεν θέλεις να τα μοιραστείς με κανέναν!!!
Γίνονται τόσο γρήγορα, όπως τρώγονται!


Υλικά:
200 γρ. ανάμικτα φουντούκια, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγήνης!
150 γρ.καρύδα
200γρ. ζάχαρη άχνη +2 κ.σ.
1 ασπράδι αυγού
2-3 κ.σ. γάλα εβαπορέ
50 γρ βούτυρο λιωμένο
3-4 σταγόνες άρωμα ρούμι
2 κ.σ. σουσάμι καβουρντισμένο

Για την επικάλυψη:
3-4 κ.σ. σουσάμι καβουρντισμένο ή 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη.


Εκτέλεση!
Κάνουμε με τα όλα τα υλικά μία ζύμη, εκτός από τις 2 κουταλιές ζάχαρη και 2 κουταλιές καβουρντισμένο σουσάμι.




Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.


Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες όσο ένα καρύδι, τις κυλάμε στην άχνη ζάχαρη, στις 2 κουταλιές που αφήσαμε στην άκρη ή στο σουσάμι ότι μας  αρέσει.


Αραδιάζουμε τα κουραμπιεδάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 190 βαθμούς, 8-10 λεπτά.
Όταν βγούνε από το φούρνο είναι μαλακά, όταν κρυώσουν θα σταθεροποιηθούν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε!



Καλή επιτυχία!!!




2 σχόλια:

  1. Μου θυμίζουν λίγο τρουφάκια! Πολύ πρωτότυπη συνταγή και γεμάτη ενέργεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ πρωτότυπα κεράσματα και, αν κρίνω από τα υλικά, νοστιμότατα!
    Είναι και εμφανίσιμα! Ευχαριστούμε!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ