Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Τυρόπιτα με εύκολο σπιτικό φύλλο!



Τυρόπιτα με πολύ εύκολο σπιτικό φύλλο!
Τραγανό και λεπτό φύλλο, καμιά σχέση με τα αγοραστά, αν δεν ανοίγετε φύλλο είναι ώρα να κάνετε μία προσπάθεια, δεν θα το πιστεύετε πόσο εύκολο είναι!!!

Υλικά για το φύλλο:
500+100 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γλ. αλάτι
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό

Για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι τυρί φέτα
1/2 φλιτζάνι τυρί ρεγκάτο τριμμένο
1/2 ματσάκι μαιδανό ψιλοκομμένο

Για ανάμεσα στα φύλλα:
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, το μαιδανό και από μία πρέζα  πιπέρι, μαύρο και κόκκινο.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Κάνουμε μία μαλακιά ζύμη, με τα 500 γρ. αλεύρι, τα άλλα 100 γρ. για το άνοιγμα των φύλλων.
Τη χωρίζουμε σε δύο μπαστούνια.



Τα μπαστούνια σε 6-7 μπαλίτσες, σύνολο 12-14.


Αφήνουμε τα μπαλάκια ζύμης να ξεκουραστούν σκεπασμένα με μία πετσέτα.


Ανοίγουμε τα πρώτα 7 μπαλάκια ζύμης σε  φύλλα των 15-20 εκ.


Τα τοποθετούμε ένα επάνω στο άλλο ρίχνοντας ανάμεσα  λίγο από το λάδι, στο τελευταίο δεν βάζουμε λάδι.


Τρυπάμε  τα φύλλα με ένα πιρούνι για να μην γλιστράνε και τα ανοίγουμε σε ένα φύλλο όσο το ταψί.
Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σε ταψί 40 εκ.
Πασπαλίζουμε με τα τυριά και από πάνω τοποθετούμε και το άλλο φύλλο που κάναμε με τα υπόλοιπα  7 μπαλάκια ζύμης.


Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας και τη  βάζουμε στο φούρνο, ψήνουμε 25-30 λεπτά.









16 σχόλια:

  1. Χρυσα παει και τελειωσε : εισαι μεγαλη μαστορισσα στο φυλλο! Φανταστικη πιτα και εχω επιθυμησει τοσο πολυ να φτιαξω μια τυροπιτα! Γεια στα χερια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρινάκι μου! Εγώ είμαι για τα απλά σπιτικά!!! Αυτή την πίτα μπορεί να την κάνει ο καθένας, την έβαλα για να τη δει και να την κάνει μία αγαπημένη μου φίλη, γίνεται σχεδόν μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος... εσύ ξέρεις καλύτερα!!!
      Πολλά φιλάκια γλυκιά μου!!!!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχη πίτα!! Και το φύλλο μαστόρικο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι ακριβώς έφτιαχνε η μαμά μου το φύλλο κι έτσι το φτιάχνω κι εγώ !!!! Είναι πανεύκολο
    και όταν ψηθεί φαίνεται σαν να άνοιξες πολλά φύλλα !!!! ΥΠΕΡΟΧΗ συνταγή !!!!
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Νίκη μου όντος είναι πολύ απλή και πολύ νόστιμη, πάει από μαμά στην κόρη!!!!!
      Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  4. Χρύσα μου τέλειο φαίνεται και τόσο τραγανό!!!!
    Θα το δοκιμάσω σίγουρα..Μπράβο!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ελπιδάκι μου κάνε μία προσπάθεια και θα δεις πόσο απλό είναι να ανοίγουμε φύλλο!
      Δεν θα ξανά αγοράσεις έτοιμα!!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  5. Δεν αγοράζω έτοιμα Χρύσα μου!!!
    Προσπαθώ και φτιάχνω σπίτι!!!
    Θα φτιάξω αμέσως την δικιά σου νομίζω!!!!
    Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την εφτιαξα με επιφυλαξη!Δεν εχω λογια!Απλα τελεια!Καθιερωθηκε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εισαι η βασιλισσα της ζυμης! συγχαρητηρια.
    πηρα πολλες εμπνευσεις απο τις πιτες σου που θα δοκιμασω οσο τον δυνατον πιο γρηγορα.
    θελω να σε ρωτησω ενα πραγμα. πως μπορω να διατηρησω ανοιγμενο φυλλο για μερικες ημερες?
    σε ευχαριστω πολυ
    ειρηνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είρήνη μου τώρα γύρισα από διακοπές και είδα το μήνυμά σου!
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Μπορείς στη φάση πρίν το τελικό άνοιγμα, να βάλεις τις στοίβες φύλλων στην κατάψυξη.
      Στο ψυγείο μπορούν να συντηρηθούν 3-4 μέρες μέσα σε σακούλα τροφίμων πλαστική!!
      Εύχομαι να σε βοήθησα!!

      Διαγραφή
  8. ναι, σε ευχαριστω πολυ. 3 / 4 ημερες συντηρηση στο ψυγειο ειναι αρκετες, καθοτι ανοιγω φυλλο μονο τα σαββατοκυριακα λογω ελλειψης χρονου.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορώ να αντικαταστήσω το αλεύρι(ή μέρος) με αλεύρι ολικής άλεσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαιρομαι που βρηκα το blog .Η συνταγη ειναι πολυ καλη και οι αναλογιες στα υλικα σωστες. Επιτελους εχω μια συνταγη για πιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Στεφανία χαίρομαι που σου άρεσε η πίτα μου, είναι όντος εύκολη και νοστιμότατη!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ