Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Πίτα χωρίς φύλλο με λαχανικά και φέτα!



Υλικά
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1 ξερό κρεμμύδι
1-2 πιπεριές πράσινες
200 γρ μανιτάρια κονσέρβας ή φρέσκα
1 ντομάτα
1 φλιτζανάκι  του καφέ ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαιδανό
½ ματσάκι άνηθο και δυόσμο
Αλάτι πιπέρι

Για το χυλό
400 γρ γιαούρτι
2-3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φακελάκι  μπέκιν
3 αυγά
200 γρ, κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τυριά διάφορα, φέτα ή ότι τυρί υπάρχει
Για πασπάλισμα τυρί φέτα και ηλιόσπορα

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα λαχανικά αφού τα κόψουμε σε κυβάκια σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι, ίσα να μαραθούν, να μείνουν χωρίς υγρά, προσθέτουμε τα αρωματικά, το ελαιόλαδο και το αλάτι με το πιπέρι.





Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.




Ετοιμάζουμε το χυλό, σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και την κρέμα, προσθέτουμε το αλεύρι με μπέκιν λίγο-λίγο μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό.



Ρίχνουμε τα λαχανικά στο χυλό αφού κρυώσουν, τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.



Βουτυρώνουμε ένα ταψί πασπαλίζουμε λίγο καλαμποκάλευρο αν μας βρίσκεται και απλώνουμε το χυλό με τα λαχανικά.



Πασπαλίζουμε  με λίγη φέτα και σπόρια, βάζουμε λίγο βούτυρο εδώ κι εκεί.





Ψήνουμε στις αντιστάσεις  50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά, στους 190 βαθμούς πάντα σε προθερμασμένο φούρνο.



Καλή μας όρεξη!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ