Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Μελιτζάνες ιμάμ λάιτ!


Μπορεί το ιμάμ να γίνει νόστιμο και ελαφρύ φαγάκι???
Ναι γίνετε νοστιμότατο,  με ψητές τις μελιτζάνες., δε λέω οι τηγανιτές είναι άλλο πράμα, αλλά και αυτοί που θέλουν να τρώνε ελαφριά δε χρειάζεται να τις στερούνται.



Υλικά:
2 μελιτζάνες
400 γρ. κιμά
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ή ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας με πιπεριά Φλωρίνης σπιτική εδώ ή 2-3 ντομάτες φρέσκες ώριμες
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Τυρί τριμμένο, φέτα
Μαιδανό, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση.
Βάζουμε τις μελιτζάνες με το κομμένο μέρος προς τα κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τις ψήνουμε 20-25 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, αφήνουμε να δέσει η γέμιση σε μέτρια φωτιά.


Αφού ψηθούν τις βγάζουμε και τις χαράζουμε, τις πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι και τις γεμίζουμε με το υλικό της γέμισης.


Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα, εγώ βάζω και μερικές πιπεριές γύρο-γύρο καυτερές ως επί το πλείστον.
Ρίχνουμε στο ταψάκι μας 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό.



Ψήνουμε 30-35 λεπτά, αφού σχεδόν τα υλικά είναι μαγειρεμένα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ