Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Λαδόψωμο και τυρόψωμο














  
Υλικά για τη γέμιση:
1 κιλό αλεύρι
2 ½ ποτήρια νερό ζεστό
1 φακελάκι μαγιά 
1 κ,σ  αλάτι
1 κγλ ζάχαρη
3 κ,σ, ελαιόλαδο

Για τη γέμιση
Τυρί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
σουσάμι

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε μια μαλακιά ζύμη .
Τη σκεπάζουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, να διπλασιαστεί σε όγκο.
Τη χωρίζουμε σε 9 μπαλάκια , ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε ένα φύλλο με τα χέρια μας σαν  πίτσα λαδώνουμε καλά και κάνουμε το ίδιο μετά  άλλα ζυμαράκια βάζουμε 3 φύλλα ένα επάνω στο άλλο και το κάνουμε ρολό λαδώνουμε 3 μικρά ταψάκια βάζουμε το  ένα ρολό μέσα και το πατάμε με τα δάχτυλα μας και το απλώνουμε  όσο είναι το ταψάκι, σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας για 20 λεπτά ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το λαδόψωμο.


 

Για τυρόψωμο  κάνουμε το ίδιο απλώς ανάμεσα στα φύλλα βάζουμε τυρί και λάδι και επάνω  πάλι λάδι και σουσάμι.
Επίσης μπορούμε να κάνουμε με όλη τη ζύμη ένα  μεγάλο λαδόψωμο  σε μεγάλο ταψί χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ