Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Κατμέρια



υλικά για τη ζύμη 
¾  κιλού αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 κγλ, αλάτι
1κγλ , ζάχαρη
2 κ,σ, ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό χλιαρό περίπου 

 Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη κάνουμε μια λακκούβα, στις άκρες βάζουμε το αλάτι ,στη μέση ρίχνουμε τη μαγιά ,τη ζάχαρη ,το λάδι, και λίγο λίγο νεράκι,, και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα στην αρχή παίρνοντας αλεύρι  από γύρο   και συνεχίζουμε με το νεράκι  ζυμώνοντας παίρνοντας αλεύρι  και πατώντας το ζυμάρι από έξω προς τα μέσα .
ζυμώνουμε 5 λεπτά περίπου μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη .
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί  σε όγκο
Μπορούμε να την βάλουμε στο φούρνο σκεπασμένη με μια βρεγμένη πετσέτα στους 50 βαθμούς.
Μετά παίρνουμε λίγο ζυμαράκι με βρεγμένα χέρια και ανοίγουμε τη ζύμη σαν πιτσούλες τις γεμίζουμε με τυράκι ή ζαμπόν και κασέρι τις διπλώνουμε και τις κλίνουμε γύρο γύρο  πατώντας τες σαν μισοφέγγαρο .επίσης κάνουμε στρόγγυλες πιτούλες.
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει καλά και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
 Στις σκέτες βάζουμε μέλι κανέλα και τριμμένα καρύδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ