Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Σελινάτο με χοιρινό










 1κιλό χοιρινό σε μερίδες ή αγριογούρουνο
1 κιλό σέλινο  κομμένο σε χοντρά κομμάτια
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
½ ματσάκι άνηθο
2 ποτήρια άσπρο κρασί
Αλάτι πιπέρι
1 αυγό για το αυγολέμονο
2 λεμόνια το χυμό                                                               
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα σοτάρουμε λίγο ακόμη και σβήνουμε με το κρασί χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας για 30 λεπτά περίπου .
Ζεματάμε τα σέλινα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα  τον άνηθο το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε άλλα 20 λεπτά κάνουμε το αυγολέμονο με λίγο ζουμάκι από το φαγητό και το περιχύνουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ