Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Παραδοσιακή μαγειρίτσα για το τραπέζι της Aναστάσεως



1 συκωταριά
2 ματσάκια κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 μαρουλάκι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαιδανό
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο
2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι
2 κ,τ,σ βούτυρο
2κ,τα,σ ελαιόλαδο
1 αυγό
2 λεμόνια το χυμό
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά τη  την ζεματάμε.
Δηλαδή βάζουμε νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε  μέσα τη συκωταριά  να ζεματιστεί ,και την ξαφρίζουμε , θέλει περίπου μισή ώρα να μην έχει αίματα γιατί θα βράσει μετά.
Την  στραγγίζουμε και την αφήνουμε  να κρυώσει.
Την κόβουμε σε κυβάκια.
 Σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο και λάδι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια  με τη συκωταριά. 
Πασπαλίζουμε  το αλεύρι το σοτάρουμε λίγο ακόμη   ρίχνουμε το ζεστό νερό  να τα σκεπάσει και λίγο παραπάνω  και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα συκωτάκια.
 Ρίχνουμε  τα αρωματικά  το ρύζι αλάτι πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
Χτυπάμε το αυγό με το χυμό και αυγοκόβουμε.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ