Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Διάφορα κρέατα με λαχανικά στη γάστρα!


Κρεατάκια κρυμμένα σε λαχανικά στη γάστρα

500 γ ρ μοσχαρίσιο κρέας σε κομματάκια
500 γ ρ χοιρινό σε κομματάκια
2 κρεμμύδια σε φέτες χοντρές
2 καρότα σε ροδέλες
1 ½ κιλό πατάτες σε φέτες
2 πράσα σε ροδέλες
4 κουταλιές λάδι

Μαρινάδα
250 γ ρ κόκκινο κρασί
3 φύλλα δάφνη
5 κόκκους μπαχάρι η κεδροκουκούτσα σπασμένα
Θυμάρι, δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κρέας για 2 ημέρες

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες, τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τα καρότα, και τα πράσα.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μια σειρά πατάτες, το 1/3 από τα κρέατα  επάνω, μετά τα λαχανικά, ξανά πατάτες ,κρέας λαχανικά, κρέας, λαχανικά πατάτες .

Ρίχνουμε τη μαρινάδα όπως είναι με τα μυρωδικά.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε 2 ½ ώρες στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ