Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Ψωμί ψωμάκι


Ψωμί γεμιστό με κασέρι

400 γρ αλεύρι για όλες τις χρίσεις
100 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
1 κγλ αλάτι
1 φλιτζανάκι ηλιέλαιο
½ κγλ ζάχαρη
4 κ,σ τριμμένο κασέρι
Εκτέλεση
Κάνουμε τη ζύμη με όλα τα υλικά εκτός από το κασέρι, την πατάμε λίγο με τα χέρια και την ανοίγουμε όπως την πίτσα, πασπαλίζουμε το κασέρι, και την τυλίγουμε ρολό.


Την βάζουμε σε μία μικρή γάστρα λαδωμένη και τη σκεπάζουμε με το καπάκι, ανάβουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς στις αντιστάσεις και βάζουμε τη γάστρα για μία ώρα να φουσκώσει.

Γυρίζουμε το διακόπτη στους 250 βαθμούς, και ψήνουμε το ψωμί 50 λεπτά.

Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, το βάζουμε επάνω σε μία σχάρα να κρυώσει.
Καλή επιτυχία!!!

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ