Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Αλμυρά μάφιν


Μάφιν με σπανάκι και πράσο

Υλικά
250 γρ αλεύρι
250 γρ γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος
80 γρ ηλιέλαιο
1 αυγό
2 ½ κ,γλ μπέκιν
½ κ,γλ σόδα
1 κ,γλ αλάτι πιπέρι
200 γρ  σπανάκι, βλήτα, ότι χόρτα έχουμε
1 πράσο
½ κούπα τυριά τριμμένα
1κ,σ άνηθο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το σπανάκι, το πράσο, τα βλήτα, σε λίγο λάδι, μέχρι να μαραθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν, 
ανακατεύουμε τα τυριά, τον άνηθο, λίγο αλάτι και πιπέρι
.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε το αυγό, με το γιαούρτι,  και το λάδι, βάζουμε και το αλεύρι με το μπέκιν, και τη σόδα, γίνετε ένα μαλακό κουρκούτι.



Ανακατεύουμε μέσα στο χυλό το μίγμα από το  σπανάκι, και γεμίζουμε χάρτινα φορμάκια σε ταψί με υποδοχές.

Ψήνουμε 30 λεπτά στους 190 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ