Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

παραδωσιακή φασολάδα


Φασολάδα χειμωνιάτικη καυτερή

2 φλιτζάνια φασόλια (μουλιάζουμε σε κρύο νερό με μια κουταλιά αλάτι όλο το βράδυ)
1 φλιτζάνι λάδι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη
 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 κλαδάκι σέλινο ψιλοκομμένο
½ κιλό σάλτσα ντομάτα
1 κουταλιά σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι 
1κ,σ μπούκοβο
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
1 κύβο βοδινό (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Βράζουμε τα φασόλια μίση ώρα, και τα στραγγίζουμε.

 Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι,  προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μαζί, (εγώ βάζω 500 γρ σάλτσα σπιτική με καρότο, σέλινο, πιπεριές και ντομάτα που τα κάνω το καλοκαίρι σε βάζα).


Στην συνέχεια  ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια, το κόκκινο πιπέρι, τον κύβο, τη σάλτσα, αλάτι,  πιπέρι, και την καυτερή
Συμπληρώνουμε ζεστό νερό, να σκεπαστούν τα φασόλια, και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να χυλώσουν.

Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ