Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Κρουασανόπιτα


Κρουασανόπιτα με γαλοπούλα και κασέρι

Για τη ζύμη
600 γρ αλεύρι
150 γρ γιαούρτι
50 γρ ηλιέλαιο
1 αυγό
1 κγλ μαγιά ξερή
1κγλ αλάτι
1 ποτήρι χλιαρό νερό

Για τη γέμιση
100 γρ μυζήθρα
5 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
100 γρ κασέρι τριμμένο
100 γρ γιαούρτι
1 αυγό
Λίγο αλάτι και πιπέρι

Για την επάλειψη
1 κρόκο αυγού, 4 κ,σ νερό, ή γάλα,  και 4 κ,σ λάδι

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε  τα υλικά για τη ζύμη, την ανοίγουμε σε 2 φύλλα στρόγγυλα, και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια τρίγωνα, βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση, και τα τυλίγουμε σε κρουασάν.

Τα αραδιάζουμε σε μία λαδωμένη φόρμα, ή ταρτιέρα, τα περνάμε με τον κρόκο, και το λάδι, πασπαλίζουμε σουσάμι, και αφήνουμε τη ζύμη να ανέβει μισή ώρα.

Βάζουμε την πίτα σε κρύο φούρνο, και τον ανάβουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Ψήνουμε την πίτα 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

Γίνετε πεντανόστιμη!!!  

5 σχόλια:

  1. σημερα εφτιαξα την πιτα,αν και την εφτιαξα βιαστικα εγινε πανευκολα και τελεια ,δεν το πιστευω οτι εφτιαξα τοσο ωραιο ζυμαρι!συγχαρητηρια απο αλλη μια ξανθιωτισσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Λαχανούλα καλό μήνα σου εύχομαι, καλώς όρισες στα ζουζουνομαγειρέματα! Κάνω απλές σπιτικές συνταγές χαίρομαι που σου αρέσουν! Χαίρομαι επίσης που θα τα λέμε, κατάλαβα καλά, είσαι από Ξάνθη??? Φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. ναι απο ξα;νθη !εχω λατρεψει την σελιδα σου ,εισαι τοσο χρυσοχερα!

      Διαγραφή
  2. δεν τα εχω και πολυ καλα με το ιντερνετ,και δεν ξερω πως ακριβως να σου γραφω,αλλα θελω να δοκιμασω ολες τις συνταγες,εχω εντυπωσιαστει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, μπορείς να με ρωτάς για ότι απορία έχεις!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ