Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Αλμυρά κρουασάν με καρύδια και παρμεζάνα!




Κρουασάν με καρύδια και παρμεζάνα!
Νόστιμα κρουασάν που τρώγω ντε σκέτα, ή γεμιστά με ότι γέμιση θέλουμε, με μία φετούλα κασέρι,  γαλοπούλα ωραιότατο σαντουιτσάκι!!!  


Υλικά:
125 γρ βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 ασπράδι αυγού
1 φακελάκι  ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα για να διαλύσουμε τη μαγιά
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι  παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλεύρι όσο σηκώσει  για να γίνει μία μαλακιά ζύμη
1 κρόκο αυγού για επάλειψη


Εκτέλεση:
Σε ένα φλιτζάνι γάλα διαλύουμε την μαγιά.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το γάλα με τη μαγιά, τη ζάχαρη,  το βούτυρο, το γιαούρτι, το ασπράδι αυγού και λίγο λίγο αλεύρι ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη, προσθέτουμε συγχρόνως  τα καρύδια και την παρμεζάνα.



Η ζύμη πρέπει να μην κολλάει στα χέρια, να είναι μαλακιά όπως ο λοβός του αυτιού μας.
Αν θέλουμε κάνουμε τη ζύμη με τα χέρια.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί περίπου 1 ώρα, σε ζεστό μέρος.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, τα ανοίγουμε και τα τυλίγουμε δίνοντάς τα σχήμα κρουασάν, ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε.





Τα περνάμε με τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με 2 κουταλιές νερό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε σουσάμι.




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.




Καλή επιτυχία!



8 σχόλια:

  1. Εξαιρετικά τα κρουασανάκια!!!!Η προσθήκη του καρυδιού-που προσωπικά το λατρεύω-του δίνει μοναδική γεύση!!!Αλλά και η παρμεζάνα!Προσωπικά θα τα προτιμούσα σκέτα,έτσι όπως ακριβώς μας τα προτείνεις,αλλά και γεμιστά πιστεύω ότι είναι ανεπανάληπτα!!!Μπράβο!
    Την καλημέρα μου με πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φωτεινή μου, τώρα μπόρεσα να δω τα μηνύματά σας. Τα κρουασανάκια να τα δοκιμάσεις αν σου αρέσει το καρύδι, καρύδι παρμεζάνα δένουν τρελά!!! Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  2. Μα τι λαχταριστά που δείχνουν!!!!
    Και σου έχουν ψηθεί υπέροχα!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λενάκι μου σε χαιρετώ, σου εύχομαι καλό βράδυ!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  3. Μου αρέσει πολύ η ιδέα της παρμεζάνας αλλά για να είμαι ειλικρινής είμαι λίγο διστακτική για τα καρύδια!! Θα το δοκιμάσω όμως και μετά θα εκφέρω άποψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παρμεζάνα όπως και τα κασέρια πάνε πολύ ωραία με τα καρύδια, μην τα φοβάσαι! Φιλάκια Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  4. Ζουζού μου σ'έχασα..καλή βδομάδα να έχουμε κοριτσάκι μου..με ξετρέλανε η σημερινή σου πρόταση!!Εξαιρετική παρουσίαση όπως πάντα!!!!φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου γλυκιά μου, ευχαριστώ πολύ πάντα με τον καλό σου το λόγο!!! Πολλά φιλάκια! Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ