Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Κρασάτο με άγριο κυνήγι!!!

 Μεζές για μερακλήδες!
Το Φθινόπωρο είναι η εποχή του κυνηγιού και αφού έχουμε κυνηγό, έχουμε  τα τυχερά μας!
Υλικά για ένα κρασάτο υπέροχο κυνήγι, αγριογούρουνο ή ζαρκάδι, λαγό ή άλλο κρέας, η συνταγή είναι δοκιμασμένη εδώ και χρόνια!

1 κιλό κρέας κυνήγι
1 ξερό κρεμμύδι
1-2 καρότα
2-3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι


Για τη μαρινάδα
3/4 λίτρου κρασί κόκκινο (ένα καλό κρασί)
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλλα δάφνης
4-5 κεδροκούκουτσα
4-5 κόκκους μπαχάρι
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Αρωματικά, δεντρολίβανο και θυμάρι φρέσκο


Για το σίτεμα:
1 λίτρο νερό
3-4 κουταλιές ξύδι
3-4 κουταλιές αλάτι
3-4 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες.
Βάζουμε το νερό με το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη σε μία σακούλα κατάψυξης επίσης και το κρέας, κλίνουμε τη σακούλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ, το κρέας πρέπει να είναι μέσα στο νερό δηλαδή να το σκεπάζει.
Το κρέας θα βγάλει το αίμα, θα καθαρίσει.
Την άλλη μέρα σε άλλη σακούλα θα βάλουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας με το κρέας αφού το στραγγίσουμε θα το ξαναβάλουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.


Θέλει το χρόνο του το κυνήγι!
Αφού περάσει ο χρόνος σιτέματος- μαρινάδας στραγγίζουμε τα υγρά τις μαρινάδας, τα κρατάμε για τη συνέχεια.


Αλευρώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο να θωρακιστεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο.




Σβήνουμε με το κρασί τις μαρινάδας και προσθέτουμε τα αρωματικά, αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο κρασί πρέπει να σκεπαστεί το κρέας.


Βράζουμε το κρέας 2 ώρες περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Τα κυνήγια θέλουν αρκετό χρόνο για να βράσουν σε χαμηλή φωτιά πάντα!



Καλή επιτυχία σας εύχομαι αν το τολμήσετε, αξίζει όμως τον κόπο θα σας μείνει αξέχαστο!











9 σχόλια:

  1. Υπέροχη συνταγή! Θα δοκιμαστεί άμα τη εμφανίσει κυνηγίου! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Βαγγελιώ μου, χαίρομαι που σου άρεσε, εμείς είμαστε τυχεροί διότι στην περιοχή μας έχει κυνήγια, αλλά τώρα μπορεί να βρει κανείς στην αγορά ότι επιθυμεί! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
    2. Θα την κανω με ζαρκαδι..
      Με αγριογουρονο ειναι μπουκια και συχωριο....

      Διαγραφή
  2. Με το κυνήγι δεν τα πάω καλά,αλλά το πιάτο σου φαίνεται τέλειο κι εσύ μαστορισσα Ζουζού μου! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρθούλα μου σε ευχαριστώ και σε χαιρετώ, και το μοσχαράκι κρασάτο, μια χαρά θα είναι,,, τι λες?? πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  3. Πράγματι τα κυνήγια, είναι από τους κορυφαίους μεζέδες! Όταν βρίσκω καλό κρέας από κυνήγι, δεν χάνω ευκαιρία να το μαγειρέψω! Με όλη την διαδικασία της προετοιμασίας φυσικά, που το μαλακώνει και το νοστιμίζει. Και πάντα σε χαμηλή φωτιά, όπως λες και εσύ. Γεια στα χέρια σου!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ειρήνη μου, σε παρακολουθώ και ξέρω πόσο μεράκι έχεις και εσύ, το κυνήγι είναι τόσο σπάνιο και ιδιαίτερο που θέλει κάποια ξεχωριστεί διαδικασία, αλλά σε αποζημιώνει!!! Καλό βράδυ φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  4. Ποιος τη χάρη όλων εκείνων που γεύτηκαν αυτό το ξεχωριστό πιάτο!
    Και το προετοίμασες αλλά και το μαγείρευσες υπέροχα! Γεια στα χέρια σου!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Έλεν για τα κολακευτικά σου λόγια, όντως είναι από τα φαγητά που δεν ξεχνιούνται όταν τα τρως για πρώτη φορά, εμείς τα τρώμε χρόνια είμαστε οικογένεια κυνηγών καταλαβαίνεις,,έχω κάνει άπειρες φορές κυνήγι αλλά κάθε φορά το τιμούμε δεόντως!!! Φιλάκια γλυκιά μου!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ