Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

Μπισκότα με κακάο καρύδια και σουσάμι!


Πολύ νόστιμα και τραγανά μπισκότα, για το καφεδάκι μας!

Υλικά:
3 αυγά
80 γρ. βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη μαύρη
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
1/2 κ.γλ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
2 φλιτζάνια αλεύρι
3 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. σουσάμι καβουρντισμένο
1/2 φλιτζάνι καρύδια ψίχα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά κοσκινισμένα, εκτός τα καρύδια και το σουσάμι.
Με τη βοήθεια άχνης ζάχαρης κάνουμε δύο μπαστούνια με τη ζύμη, (η ζύμη κολλάει στα χέρια προσοχή).


Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή σιλικόνη.
Ψήνουμε 20 λεπτά στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο.
Βγάζουμε τα μισοψημένα μπαστούνια των μπισκότων, τα αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσουν και τα κόβουμε σε φέτες 1/2 εκατοστού.


Τα αραδιάζουμε πάλι στο ταψί και τα ψήνουμε άλλα 10-12 λεπτά.


Όταν κρυώσουν θα γίνουν τραγανά μην τα παραψήνετε!



Καλή επιτυχία!!!



10 σχόλια:

  1. Τα biscotti είναι από τα αγαπημένα μου βουτήματα, Ζυζού μου! Χτες φούρνισα κι εγώ με καλαμποκάλευρο, αλλά κι απ' τα δικά σου με το κακάο θέλω να πάρω μια χουφτιά για τον καφέ μου. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρθούλα μου προλαβαίνεις ,,,πάρε όσα θές!!! τους έβαλα και το κακάο και είναι μμμμμμμμ τρέλα!!!
      Φιλάκια πολλά!!!!

      Διαγραφή
  2. που ειναι το κακάο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη το ξέχασα!!! Το διόρθωσα, σας ευχαριστώ! Καλό σας βράδυ!!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραία μπισκότα Ζουζού!!!Η διαδικασία της παρασκευής τους και κυρίως ο τρόπος του ψησίματος μου θυμίζει τα κρητικά παξιμάδια.Μου άρεσε πολύ η σύστασή τους και ο τρόπος κοπής τους,Μία ερώτηση..το σκούρο χρώμα από που το παίρνουν?
    Καλό σου βράδυ Ζουζού!!!!Φιλάκια πολλά,πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμα Φωτεινή μου! Ξέχασα να γράψω το κακάο, το διόρθωσα,, σας ευχαριστώ που το εντοπίσατε!!! Καλό σου βράδυ φιλάκια σοκολατένια!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΥΝΤΟΜΑ .ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Φελίτσια, να τα φτιάξεις είναι πολύ νόστιμα και κρατάνε πολύ καιρό, για να υπάρχει κάθε στιγμή κάτι για τον καφέ!!! Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  5. Απ ότι βλέπω, τα μπαστουνάκια τα ψήνουμε δίχως να τα χαράξουμε..Μετά κόβονται ,η θέλει κάποια τεχνική για να μη θρυψαλιαστούν? Εδώ βέβαια τα βλέπω μια χαρά κομμένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ζαρα! Τα μπαστουνάκια κόβονται εύκολα γιατί είναι μισοψημένα, ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι κάνει καλή δουλειά!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ