Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Τάρτα με ροδάκινα και μπανάνα!


Πολύ εύκολη και νόστιμη τάρτα, η δε ζύμη απλώνετε κατευθείαν στο ταψί, χωρίς να μπει στο ψυγείο.
Τραγανή  πολύ και χωρίς τη ζάχαρη μπορεί να γίνει και αλμυρή!

Υλικά για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι
1 κ.γλ μπέκιν
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
50 γρ. μαργαρίνη
50 γρ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:
3-4 ροδάκινα
1-2 μπανάνες
1 κ.σ. κόρν φλάουερ
½ φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το νερό να πάρει μία βράση με το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη, τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε με μιας το αλεύρι, το αλάτι και το μπέκιν , ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη ζύμη στο πάγκο της κουζίνας την πλάθουμε με τα χέρια και την απλώνουμε με τα δάχτυλα στη φόρμα που θα την ψήσουμε.
Απλώνουμε μία λαδόκολλα ή μεμβράνη και καλύπτουμε με φασόλια.
Ψήνουμε την τάρτα 15 λεπτά με τα φασόλια, τα βγάζουμε και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά.
Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και τις μπανάνες σε ροδέλες, πασπαλίζουμε το κόρν φλάουερ και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Μπορούμε να βάλουμε και άλλα φρούτα, κεράσια, βερίκοκα, κ.τ.λ.
Βγάζουμε  την τάρτα από το φούρνο και αραδιάζουμε επάνω τα υλικά τις γέμισης.
ψήνουμε άλλα 30 λεπτά.
Καλή όρεξη!!!






6 σχόλια:

  1. Τέλεια!!!!!!! Είναι και η εποχή τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αριαδνη, μπορεί να γίνει η τάρτα με ότι φρούτο θέλουμε.
      Η δε ζύμη είναι πολύ γρήγορη και τραγανή!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Ζουζού μου με τα ωραία φρουτένια βουτήματά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου κοριτσάκι μου, κεράσου ένα κομμάτι, είναι φανταστική!!!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Ζουζού!!! Νοστιμότατη η τάρτα σου και φαίνεται τόσο λαχταριστή!!!
    Καλή εβδομάδα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ