Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Μπισκότα διπλοφουρνιστά με ξηρούς καρπούς!






Τα διπλοφουρνιστά μπισκότα είναι η λύση για όταν δεν υπάρχει τίποτα στο σπίτι και θέλεις να προσφέρεις κάτι με τον καφέ!!!
Γίνονται σχετικά εύκολα και δεν θέλουν πολλά υλικά.
Ψήνουμε διάφορους ξηρούς καρπούς 10 λεπτά στον φούρνο στους 170 βαθμούς για μπισκότα τραγανά.
Τα μπισκότα που προέκυψαν έγιναν θεϊκά!




Υλικά:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρίσεις
350 γρ ζάχαρη
3 αυγά + 1 ασπράδι
50 γρ. λιωμένο βούτυρο φλώρα
1 κ.γλ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. λικέρ αμαρέττο
250 γρ. ξηροί καρποί φουντούκια αμύγδαλα καρύδια
1 κρόκο για επάλειψη

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν.



Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, και λίγο λίγο το αλεύρι με τη σόδα, και τους ξηρούς καρπούς





Κάνουμε 4 καρβελάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα περνάμε με τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με 2 κουταλιές γάλα ή νερό.



Ψήνουμε τα καρβελάκια 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.



Τα αφήνουμε να κρυώσουν και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λοξές φέτες 1,5 εκατοστών.
Αραδιάζουμε τα μπισκότα στο ταψί και τα ξαναψήνουμε άλλα 15 λεπτά στον αέρα στους 160 βαθμούς, στα μισά του δεκαπεντάλεπτου τα γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.




Τα φυλάσσουμε σε μεταλλικό κουτί για να μείνουν τραγανά.






Καλή όρεξη!!!





4 σχόλια:

  1. τελεια πραγματικα.ειναι τα αγαπημενα μου.μπορω να μασουλαω ολη τη μερα απο αυτα.μια ερωτηση μονο. η ζυμη ειναι αρκετα μαλακη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Λίτσα μου είναι όντως πολύ νόστιμα και πολύ τραγανά!
      Η ζύμη δεν είναι πολύ μαλακή, είναι λίγο σφιχτή σχεδόν όπως η ζύμη της τάρτας, να πλάθεται! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. Έψαχνα μια τέτοια συνταγή θα τη δοκιμάσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτη την συνταγη των μπισκοτων την εψαχνα καιρο Χρυσα μου ! Ναεισαι καλα
    που μας τροφοδοτεις με τις πετυχιμενες συνταγες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ