Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Τάρτα σοκολάτας με μους φουντουκιού!







Τάρτα με μους φουντουκιού!

Υλικά για τη βάση:
250 γρ.  μπισκότα πτιμπέρ
60 γρ. βούτυρο φλώρα σόφτ
50 γρ. χοντροτριμμένα φουντούκια και καρύδια

Για τη μους:
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι (προαιρετικά)
50 γρ  χοντροτριμμένα καρύδια και φουντούκια + 2-3 κουταλιές  καρύδια για πασπάλισμα


Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα φουντούκια.





Απλώνουμε το μείγμα σε μία ταρτιέρα και πατάμε με το πίσω μέρος του κουταλιού να κάνει και αναχώματα. Ψήνουμε τη βάση 10 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.




Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, βράζουμε το γάλα και το χύνουμε επάνω από τη σοκολάτα, περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να χτυπηθεί η σαντιγί.




Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει πηχτή σαντιγί, σαν γιαούρτι και την ανακατεύουμε με τη σοκολάτα, προσθέτουμε και τα φουντούκια.



Αδειάζουμε τη μους επάνω στη βάση της τάρτας πασπαλίζουμε τα φουντούκια και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.






Καλή όρεξη!!!


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ