Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Πιλάφι λαχανικών!!!


 Το ρύζι είναι ένα από τα αγαπημένα μας υλικά στο σπίτι, σχεδόν κάθε Κυριακή θα κάνω και ένα πιλαφάκι και πάντα το κάνω με ρύζι καρολίνα, αλλά πριν το βάζω σε ζεστό νερό για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Το στραγγίζω και το πλένω καλά το ρύζι  για να φύγει η κόλλα του, το σημερινό έβαλα μπασμάτι επίσης πολύ νόστιμο, το μπασμάτι δεν θέλει ζεμάτισμα σε ζεστό νερό το βάζουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα.
Το σημερινό πιλάφι μου το έκανα με  μπέικον, μανιτάρια, πράσο, κρεμμυδάκι φρέσκο, καλαμπόκι, κουκουνάρι καβουρντισμένο και λίγο σουσάμι επίσης καβουρντισμένο.
Δηλαδή με ότι είχα στη διάθεσή μου, λίγο από το ένα λίγο από το άλλο, πάντως έγινε φανταστικό!!!


 Υλικά περίπου!!!
1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι ή καρολίνα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο φλώρα
1 ξερό κρεμμύδι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι μανιτάρια
½ φλιτζάνι καλαμπόκι κατ.
1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
1-2 κουταλιές κουκουνάρι,
1 κ.σ. σουσάμια
1 κύβο κότας ψυγείου
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο λάδι-βούτυρο ξεκινώντας με το κρεμμύδι, το πράσο, το κρεμμυδάκι, τα μανιτάρια και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά προσθέτουμε το ρύζι και τον ζεστό ζωμό, αλατοπιπερώνουμε.



Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.
Αφού σωθούν τα υγρά σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας για να μας μείνει σπυρωτό.


Καλή όρεξη!!!


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ