Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Σπάλα χοιρινή στο φούρνο με πατάτες λεμονάτες!







Γιορτινό, Κυριακάτικο, καθημερινό, όποτε και να το κάνουμε τρώγεται από όλους!
Τόσο εύκολο φαγητό και για τους πλέων αρχάριους .
Όλα στη γάστρα το ξεχνάμε για κάνα δύο ώρες και γίνετε λουκούμι!

Υλικά χοιρινή σπάλα 2-3 κιλά
1 ,5 κιλό πατάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές μουστάρδα
2-3 λεμόνια το χυμό
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το κρέας και τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το κρέας κάνουμε τρύπες με το μαχαίρι και μπήγουμε τα σκόρδα εδώ και εκεί.
Στη γάστρα βάζουμε τις πατάτες κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα με όλα τα υλικά, τοποθετούμε και το κρέας πασπαλίζουμε με θυμάρι λεμόνι και λάδι και το σκεπάζουμε με το καπάκι τις γάστρας.




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά και 2 ώρες στους 160.
Αν θέλουμε 15 λεπτά στο τέλος βγάζουμε το καπάκι να ροδίσει το κρέας αν δεν πήρε το χρώμα που θέλουμε.









Καλή όρεξη!!!







4 σχόλια:

  1. polu nostimo fainetai kuria xrysa! ftiaxnw kai gw xoirinh spala alla thn aleifw mono me moustarda kai meli kai rixnw kai ligo kokkino krasi sth gastra. dokimaste ki auto tha sas aresei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Αλεξάνδρα μου! Μπράβο σου κοριτσάκι μου είμαι σίγουρη για αυτό!!!
      Χαίρομαι πολύ, θα τη δοκιμάσω και με τον τρόπο το δικό σου!
      Να είσαι καλά πολλά φιλιά!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ