Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Σπανακοπιτάκια



Για τη γέμιση
Φρέσκο σπανάκι από τον κήπο, 1 κιλό περίπου, καλά πλυμένο και τριμμένο με αλάτι.
Κρεμμυδάκια φρέσκα, 5-6, κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι μυζήθρα (εγώ κάνω τη δική μου, είναι μια πανεύκολη συνταγή παρακάτω.)
Ελαιόλαδο 1/4 φλιτζανιού

Για τη ζύμη
½ κιλό αλεύρι
1κγλ μαγιά ξερή
1 αυγό
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
Χλιαρό νερό όσο πάρει.


Για την επάλυψη
2 κτσ βούτυρο

Εκτέλεση:

Κάνουμε μία μαλακιά ζύμη  με τα υλικά μας, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.
Αφού τρίψουμε το σπανάκι, το στύβουμε να φύγουν τα υγρά και το ανακατεύουμε με το κρεμμυδάκι, τη μυζήθρα, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης (μέγεθος όσο ένα μανταρίνι) και το ανοίγουμε με τα χέρια μας όσο ένα πιατάκι του καφέ. Βάζουμε μία κουταλιά και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο, το πατάμε με ένα πιρούνι γύρω-γύρω. Τα βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε ½ ώρα στους 180 βαθμούς

3 σχόλια:

  1. καλησπέρα, μια ερώτηση πριν ξεκινήσω μία ακομα υπέροχη συνταγή ! Το βούτυρο μπαίνει μέσα στην ζύμη ή είναι αυτό που χρισμιοποιούμε για το βουτύρωμα που γράφεις ότι γίνεται πριν το ψήσιμο? Το λάδι ?
    ευχαριστώ ,
    αμαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμαλία τώρα το διόρθωσα πιστεύω να σε βοήθησα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε ευχαριστώ πολύ ! Ειναι τα επόμενα που θα φτιάξω :)
    Αμαλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ