Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Ομελέτα καλοκαιρινή φούρνου με λαχανικά στο γκρίλ


Υλικά που θα χρειαστούμε για μία ελαφριά σε θερμίδες ομελέτα, με λαχανικά
2 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
2 πιπεριές
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 αυγά και 3 ασπράδια για όσους έχουν χοληστερίνη
Λίγη μυζήθρα ή φέτα
Αλάτι πιπέρι  και ότι μυρωδικό μας αρέσει,εγώ έβαλα ρήγανη

Εκτέλεση
Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες ή κύβους, ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες αν χρειάζεται σε αλατόνερο για 15 λεπτά, τις στύβουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε και τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές, το αλατοπίπερο και το λάδι, τα ανακατεύουμε με τα χέρια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε τα λαχανικά στο γκρίλ 10 λεπτά περίπου στη τρίτη σχάρα από κάτω, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα, αν χρειαστεί τα γυρίζουμε.


Αφού ψηθούν τα λαχανικά, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα, χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε επάνω στα λαχανικά, ξαναβάζουμε το ταψί με την ομελέτα το φούρνο
ψήνουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά.


Γίνετε μία μεγάλη ομελέτα για τουλάχιστον 6 άτομα,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ