Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Κασερόπιτες με βραστή ζύμη




 Υλικά
300 γρ αλεύρι
500 γρ νερό
130 γρ βιτάμ
1 κ.γλ αλάτι
3 κ.σ ηλιόσπορους(προαιρετικά)
3 αυγά
1 κούπα κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το βιτάμ να πάρουν μία βράση.
Προσθέτουμε με μιας το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε και τους ηλιόσπορους, θα γίνει μία μπάλα.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και με το μίξερ χτυπάμε ένα ένα τα αυγά μέσα στη ζύμη,( ‘όπως τα σουδάκια).

Σε αλευρωμένη επιφάνια ανοίγουμε πιταράκια και τα γεμίζουμε με κασέρι τριμμένο ή ότι άλλο μας αρέσει, τυριά, αλλαντικά, λαχανικά.

Περνάμε τα κασεροπιτάκια με αραιωμένο κρόκο αυγού με λίγο νερό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ανάλογα με το μέγεθος που θα κάνουμε.

Έκανα και κασερομπουκιές κάνοντας τη ζύμη ρολό.
Μπουκιά και συχώριο που λέει και ο Μαμαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ