Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Πιπεριές καυτερές τουρσί!


Ετοιμάζουμε τα χειμωνιάτικα τουρσιά!!!
Προλαβαίνουμε ακόμη να κάνουμε τα τουρσιά μας, τα τελευταία λαχανικά δηλαδή, πριν μας πιάσουν οι  παγωνιές.
Ο άντρας μου ασχολείται με το λαχανόκηπο και με τα τουρσιά, εγώ δεν τρώω αλμυρά τουρσιά, αλλά τις καυτερές τις βάζω σε φαγητά. Οι τσιπουρομερακλήδες τα τιμούν δεόντως.
Στη βόρεια Ελλάδα λατρεύουμε το καυτερό, και το τρώμε πολύ. Γι'αυτό και τα καυτερά τα συντηρούμε και τουρσί.
Είναι και πανεύκολο να γίνουν.


Θα χρειαστούμε για ένα βάζο του ενός λίτρου:
-Πιπεριές
 -Νερό τόσο όσο να γεμίσει το βάζο μετά το γέμισμα των πιπεριών
 1 κ.γλ. ζάχαρη
1 1/2 κ.γλ. αλάτι
3 κ.σ. ξύδι

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις καυτερές πιπεριές (με γάντια), τις τοποθετούμε σε βάζο και συμπληρώνουμε με νερό, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι.
Αφήνουμε τα βάζα για 3 μέρες ανοιχτά, δεν τα βιδώνουμε δηλαδή να αρχίσει η ζύμωση, μπορεί να έχουμε υπερχείλιση.
Μετά την τρίτη ημέρα βιδώνουμε τα βάζα και τα αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος .




Ορίστε και μία γεύση από το κελάρι μας!


Σαλτσούλες, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, κομπόστες, τουρσιά, λικέρ, βότανα, ελιές... Έχει και τα καλά του το χωριό!

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα. η φωτογραφια του κελαριου σας ειναι υπεροχη. παω να δοκιμασω τη συνταγη σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά την τρίτη ημέρα, είναι έτοιμες για κατανάλωση ή θα πρέπει να περάσουν κάποιες ημέρες ακόμη; Ευχαριστώ για την απάντησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν γίνουν αλλάζουν χρώμα θα τις καταλάβετε, 10 μέρες περίπου, ανάλογα τον καιρό αν είναι ζεστός πιό γρήγορα γίνονται. αν ξεχειλίσουν στη ζύμωση... προσθέτουμε λίγο νερό ξύδι να είναι σκεπασμένες πρέπει,τις κλίνουμε και τις αποθηκεύουμε!Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ