Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Ορτύκια γλασαρισμένα με λεμόνι και αρωματικά



Ορτύκια, άγρια ή πτηνοτροφείου
Τα ορτύκια τα βάζουμε στη μαρινάδα για 24 ώρες.
Για τη μαρινάδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
8 κ.σ  ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
Αλάτι
Πιπέρι
Αρωματικά φρέσκα όπως ρίγανη, θυμάρι και δεντρολίβανο
1 λεμόνι τον χυμό

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα εκτός από το λεμόνι, βάζουμε τα ορτύκια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν τουλάχιστον ένα βράδυ.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε τα ορτύκια αφού τα στραγγίσουμε, αν είναι παχιά δεν βάζουμε λάδι θα βγάλουν τα ίδια.

Όταν ροδίσουν καλά βάζουμε την μαρινάδα  χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμη, σβήνουμε με το λεμόνι, και σερβίρουμε.


Υπέροχος  μεζές!!!



2 σχόλια:

  1. Δεν έχω φάει ποτέ... η μαρινάδα σου μου αρέσει πολύ!!!!
    Πολλά φιλιά Χρύσα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Χρυσα μου, δεν εχω φάι ποτέ αλλά φαινονται λαχταριστά! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ