Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Γαρίδες πικάντικες με κονιάκ





Υλικά
15 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
3 κ,σ ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ντομάτα σε κυβάκια
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
½ κ.γλ. καυτερή πιπεριά ( μπούκοβο)
1 σφηνάκι κονιάκ
Ψιλοκομμένη ρίγανη και μαντζουράνα φρέσκια ή ξερή
50 γρ τυρί φέτα

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τις γαρίδες 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κονιάκ, βάζουμε τη ντομάτα, το καυτερό, λίγο αλάτι και πιπέρι, και σε  δυνατή φωτιά τηγανίζουμε ακόμη 3 λεπτά, προσθέτουμε τα αρωματικά και λίγο τυρί φέτα σε κυβάκια, και κλίνουμε τη φωτιά, βάζουμε το καπάκι για μερικά λεπτά, να δέσουν όλες η γεύσεις!


Καλή όρεξη!!!  


5 σχόλια:

  1. Τι υπέροχο μεζεδάκι-φαγάκι, όπως θέλεις πέστο!
    Και το κονιάκι πιστεύω θα δίνει μια διαφορετική νότα από το ούζο που συνήθως βάζουμε!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Ελενα τι μου κάνεις! το κονιάκ του δίνει περισσότερα αρώματα, ακριβώς αυτό!υπέροχος μεζές!!! φιλάκια και αύριο με υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι όμορφο!
    Για νόστιμο δεν το συζητώ. Μες τα αρώματα και τα χρώματα!

    Χαίρομαι που βρεθήκαμε κι από ΄δω!:)
    Ζαμπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου Ζαμπία (τι ωραίο όνομα) χαίρομαι που θα τα λέμε, πραγματικά σε θαυμάζω!ταξίδεψα στα blog σου, το χάρηκα! καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου Χρύσα μου, πολύ ωραία και αυτη η πρόταση σου, ότι πρέπει μεζεδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ