Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Τάρτα καλοκαιρινή του κηπουρού






Υλικά για τη ζύμη:
350 αλεύρι κοσκινισμένο
225 γρ βιτάμ τριμμένο στον τρίφτη
2 κουταλιές σούπας λεμόνι
λίγες κουταλιές κρύο νερό
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, και αφήνουμε την ζύμη για ½ ώρα στο ψυγείο
Ανοίξουμε ένα φύλο και το βάζουμε στην ταρτιέρα ψήνουμε την τάρτα 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Υλικά λαχανικών:
2 κολοκυθάκια σε κύβους ή ροδέλες
2 μελιτζάνες
5-6 πιπεριές
200 γρ τυριά ότι έχουμε φέτα μυζήθρα ή ανθότυρο
2 αυγά
200 γρ γιαούρτι
3 κ.σ βρώμη
Άνηθο, μαιδανό, δυόσμο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα των λαχανικών
Αλάτι πιπέρι



Ετοιμάζουμε τα λαχανικά, σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές.

Απλώνουμε τα λαχανικά στη μισοψημένη τάρτα, πασπαλίζουμε με τη βρώμη και τα τυριά, βάζουμε μπόλικο πιπέρι, χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά και περιλούζουμε την τάρτα.


Ψήνουμε 30-35 λεπτά η μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί τάρτα.  


4 σχόλια:

  1. Μα τι ωραία πρόταση είναι αυτή, με τόσα λαχανικά στον κήπο μου θα την φτιάξω το γρηγορότερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γέμισες την τάρτα σου με τόσα νόστιμα λαχανικά, είναι δυνατόν το αποτέλεσμα να μην ήταν νόστιμο??
    Υπέροχη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερααααααα..μα τί ωραία που την έκανες τη τάρτα σου..και με λαχανικούλια που μ αρέσουν πολύ.........φιλιαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ολόφρεσκα λαχανικά κάνουν νόστιμη αυτή την τάρτα.

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ