Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Τουρλού

Καλό μήνα!


Τουρλού!!! Το μπριάμ της κατσαρόλας.

Τουρλού λέμε το φαγητό που έχει λαχανικά σε μεγάλη ποικιλία, βάζουμε μέσα ότι έχει ο μπαχτσές!!!
Υλικά
 2 μελιτζάνες
2 πιπεριές πράσινες ή χρωματιστές
2 κολοκυθάκια
2  ντομάτες
4 πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1ποτήρι  χυμό ντομάτας αραιωμένο με νερό
Καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)

(Έχουμε να κάψουμε όλο το χωριό! )

 
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλους κύβους ή σε χοντρές φέτες.



Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία φαρδιά κατσαρόλα, ξεκινάμε να σοτάρουμε με το κρεμμύδι τις μελιτζάνες και τα υπόλοιπα λαχανικά ίσα να λαδωθούν, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, το μαϊντανό, τις καυτερές επάνω για να τις ξεχωρίζουμε.

Προσθέτουμε το χυμό να μισοσκεπάσει τα λαχανικά, τα λαχανικά θα βγάλουν υγρά,  βάζουμε το καπάκι και βράζουμε το φαγητό 40 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Δεν το ανακατεύουμε, κουνάμε την κατσαρόλα, πρέπει να βράσει και να μείνει με λίγη σαλτσούλα.
Υπέροχο καλοκαιρινό φαγάκι, τρώγεται κρύο ή ζεστό, αν συνοδευτεί και με φέτα!!!!!


















4 σχόλια:

  1. Από τα πολύ αγαπημένα μου καλοκαιρινά φαγάκια!!
    Και όπως φαίνεται ο δικός σου ο μπαχτσές διαθέτει ένα σωρό καλούδια!
    Καλό μήνα, καλό Φθινόπωρο να έχουμε!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Έλενα! Έχουμε όντος τα πάντα στον κήπο, δεν είχα όρεξη ούτε να μαγειρέψω, ούτε να φάμε με τέτοιες ζέστες, τώρα τα απολαμβάνουμε!
      καλό βράδυ φιλάκια!!

      Διαγραφή
  2. Πωπω καυτερά είναι εκείνα τα πιπέρια? Ολα?
    Ψηφίζω ναι στο τουρλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καυτερά αυτά και άλλα!! και άλλα! και άλλα!να κάψουμε το χωριό λέμε χαχαχα να σου ετοιμάσω μερικά βαζάκια για όταν θα έρθεις; φιλάκια!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ