Φανταστικές βάφλες με μερέντα, σιρόπι σοκολάτας, ή γεμιστές με μήλα, μέλι και κανέλα, όπως αρέσει στον καθέναν, επιλογές πολλές, μαρμελάδα, διάφορα σιρόπια, ξυρούς καρπούς, κ.τ.λ.
Θα χρειαστούμε για το χυλό:
300 γρ αλεύρι φαρίνα
2 φλιτζάνια γάλα ζεστό
3 αυγά μεγάλα
1/4 κούπας μαργαρίνη λιωμμένη
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ μέλι ή 3 κ.σ ζάχαρη άχνη
2 κγλ μαγιά ξερή
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας μας
Για βάφλες με μήλο:
1-2 μήλα τριμμένα στον χοντρό τον τρίφτη, μέλι και κανέλα.
Για το σερβίρισμα μερέντα και σιρόπι σοκολάτας.
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά για το χυλό σε ένα μπολ 2 λεπτά, σκεπάζουμε μείγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1/2 ώρα.
Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα και ψήνουμε τις βάφλες, σκέτες ή με τριμμένα μήλα αφού τα ανακατέψουμε στο χυλό.
Μπορούμε να τις φτιάξουμε και σε τηγάνι αντικολλητικό, αν δεν υπάρχει βαφλιέρα.
Τα συνοδεύουμε με σοκολάτα λιωμένη, με μερέντα, ή με μέλι και κανέλα.
Καλή όρεξη!!!
Λαχταριστές οι βάφλες σου Χρύσα μου κ τι τέλεια που κόβονται σε καρδούλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία και η αλλαγή στο blog! φιλάκια πολλά, καλό ΣΚ!
Γεια σου Έρη μου!Ωραίες και νόστιμες οι καρδούλες μου όντος! Μου κάνανε κάποιες αλλαγές στο blog τα παιδιά και ζορίζομαι λίγο, που θα πάει θα το μάθω! πολλά φιλάκια!!!Καλό ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το κομματάκι που φαίνεται να μου κλείνει το μάτι μπορώ να το έχω παρακαλώ;Φεύγω γιατί αυτό είναι μαρτύριο τέλειααααα!!!!Καλό βράδυ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ Ροδάνθη μου! Κλασικά το σοκολατένιο είναι πεντανόστιμο! Αυτό με το μήλο το μέλι και την κανέλα όμως, είναι ΘΕΪΚΌ!!!!! φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειες!!!!!!!!!! Η προσθήκη της μαγιάς δίνει άλλη γεύση και υφή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή