Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τάρτα σύκων



Για τη ζύμη
200 γρ αλεύρι
65 γρ βούτυρο Φλώρα soft
65 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση
5-6 σύκα μεγάλα
3 κ.σ μερέντα
3-4 κ.σ μαρμελάδα αραιωμένη για επάλειψη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Κάνουμε τη ζύμη και τη βάζουμε ½ ώρα στο ψυγείο.



Την ανοίγουμε σε φύλλο και την απλώνουμε σε ταρτιέρα, την τρυπάμε με ένα πιρούνι.

Την ψήνουμε 10 λεπτά,  την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Απλώνουμε την μερέντα και από πάνω τα σύκα σε φετάκια επάνω στην μισοψημένη ζύμη.


Ψήνουμε άλλα 30 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε την τάρτα την περνάμε με ζεστή μαρμελάδα.

Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο να παγώσει το σιρόπι με τη μερέντα.


Μπορούμε να τη σερβίρουμε με παγωτό.


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ