Για τη ζύμη
200 γρ αλεύρι
65 γρ βούτυρο
Φλώρα soft
65 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
5-6 σύκα μεγάλα
3 κ.σ μερέντα
3-4 κ.σ μαρμελάδα
αραιωμένη για επάλειψη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Κάνουμε τη ζύμη
και τη βάζουμε ½ ώρα στο ψυγείο.
Την ανοίγουμε σε
φύλλο και την απλώνουμε σε ταρτιέρα, την τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Την ψήνουμε 10
λεπτά, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Απλώνουμε την
μερέντα και από πάνω τα σύκα σε φετάκια επάνω στην μισοψημένη ζύμη.
Ψήνουμε άλλα 30
λεπτά.
Μόλις βγάλουμε την
τάρτα την περνάμε με ζεστή μαρμελάδα.
Βάζουμε την τάρτα
στο ψυγείο να παγώσει το σιρόπι με τη μερέντα.
Μπορούμε να τη
σερβίρουμε με παγωτό.
Και μόνο που την βλέπω μου έρχεται να ορμήσω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου την χαρίζω για την επέτειό σας!!!φιλάκια καλά να περάσετε!!!
Διαγραφή