Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Σάλτσα με πιπεριές Φλωρίνης πικάντικη




 
Υλικά
1κιλό πιπεριές Φλωρίνης
3-4 πιπεριές καυτερές
1 ξερό κρεμμύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1κ.σ ζάχαρη μαύρη
2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
Μαϊδανό, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις ζεματάμε 5 λεπτά σε καυτό νερό, μπορούμε και να τις ψήσουμε και να τις ξεφλουδίσουμε, τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις καυτερές, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά τη σάλτσα και τη μοιράζουμε σε βαζάκια που έχουμε προηγουμένως αποστειρώσει.
Κλείνουμε τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Τη σάλτσα τη χρησιμοποιούμε και ως ντιπ, ή και ως άλειμμα σε ψημένα ψωμάκια.


Μπορούμε να τη ζεστάνουμε και να τρίψουμε τυράκια και γίνετε υπέροχος μεζές για τσιπουράκι.


3 σχόλια:

  1. Πικάντικη και νόστιμη η σαλτσούλα σου, μπορεί να συνοδεύσει ένα σωρό νοστιμιές!
    Αλλά και σαν μεζεδάκι για τσιπουράκι, φοβερό!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο το μεζεδάκι σου Χρύσα μου, πολύ νόστιμη σάλτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσει πάρα πολύ Χρύσα μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΚΤΥΠΩΣΗ