Υλικά
1κιλό πιπεριές
Φλωρίνης
3-4 πιπεριές
καυτερές
1 ξερό κρεμμύδι
3-4 σκελίδες
σκόρδο
3-4 κ.σ.
ελαιόλαδο
1κ.γλ. πάπρικα
γλυκιά
1κ.σ ζάχαρη μαύρη
2 κ.σ ξύδι
μπαλσάμικο
Μαϊδανό, αλάτι
και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πιπεριές
και τις ζεματάμε 5 λεπτά σε καυτό νερό, μπορούμε και να τις ψήσουμε και να τις ξεφλουδίσουμε,
τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Σοτάρουμε το
κρεμμύδι, το σκόρδο και τις καυτερές, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, τα
ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν.
Αποσύρουμε από τη
φωτιά τη σάλτσα και τη μοιράζουμε σε βαζάκια που έχουμε προηγουμένως
αποστειρώσει.
Κλείνουμε τα βάζα
και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Τη σάλτσα τη χρησιμοποιούμε
και ως ντιπ, ή και ως άλειμμα σε ψημένα ψωμάκια.
Μπορούμε να τη
ζεστάνουμε και να τρίψουμε τυράκια και γίνετε υπέροχος μεζές για τσιπουράκι.
Πικάντικη και νόστιμη η σαλτσούλα σου, μπορεί να συνοδεύσει ένα σωρό νοστιμιές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά και σαν μεζεδάκι για τσιπουράκι, φοβερό!
Φιλιά!
Τέλειο το μεζεδάκι σου Χρύσα μου, πολύ νόστιμη σάλτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πάρα πολύ Χρύσα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!