2 κιλά σύκα ώριμα
300 γρ ζάχαρη
1 ποτήρι πετιμέζι
2-3 κλαδάκια
αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα σύκα, τα αραδιάζουμε στην
κατσαρόλα, πασπαλίζουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε το πετιμέζι.
Βράζουμε σε
μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Ζεστό το ρετσέλι
το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Το έφτιαξα δύο φορές! Έγιναν πολύ ωραία! Μου θύμισαν τη μαρμελάδα σύκο που έκανε η μαμά μου! Χάρηκα που τη βρήκα!
ΑπάντησηΔιαγραφή