Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ρετσέλι από φρέσκα σύκα και ξερά δαμάσκηνα χωρίς ζάχαρη







Συνοδευτικό γιαουρτιού το λέω εγώ, για πρωί και βράδυ, αλλά τρώγετε και απλωμένο σε ψωμάκι,  φάρμακο για την καλή λειτουργία του εντέρου!


Υλικά
3 κιλά σύκα φρέσκα ώριμα
250 γρ. ξερά δαμάσκηνα
200 γρ ζάχαρη καστανή (προαιρετικά)
Κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στα δύο.

Τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα, στην αρχή σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τους χυμούς.
 Βράζουμε 20 λεπτά και βάζουμε τα δαμάσκηνα, τα δίνουμε μία βράσει και κλίνουμε τη φωτιά, τα αφήνουμε να φουσκώσουν και να μαλακώσουν για μερικές ώρες ή για ένα βράδυ.

Τα βράζουμε αφού περάσει ο χρόνος αναμονής σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συγχρόνως με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει το ρετσέλι και  αρχίσει να καραμελώνει.

Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Όταν ανοίγουμε το βάζω το συντηρούμε στο ψυγείο.





5 σχόλια:

  1. kalo to blepo steile kanena bazaki bre filenada ola gia sena ta kratas filia polla .se agapo polu .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Esto kai suka 3eris poso poli mou aresoun an kai efaga fetos arketa stin Kriti filia perco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και σύκα και βαζάκια με ρετσέλι έχουμε όποιος μας επισκέπτεται παίρνει το κάτι τις του! φιλάκια καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Το φαντάζομαι πάνω από γιαουρτάκι.... τέλειο!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Έλενα! Καλά κάνεις και το φαντάζεσαι, δεν παίζετε, καμιά σχέση με της αγοράς.Είναι πανεύκολο αν υπάρχουν σύκα!!!καλό βράδυ φιλάκια!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ