Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κεφτεδάκια τυλιγμένα σε μελιτζάνα!




Οι τελευταίες μελιτζάνες λένε είναι γλυκιές δεν θέλουν ξεπίκρισμα όντος αυτό ισχύει!
Σήμερα τύλιξα τα κεφτεδάκια να μην κρυώσουν....(επιτέλους δρόσισε) σε φέτες μελιτζάνας, τα έβαλα επάνω σε πικάντικες πιπεριές Φλωρίνης που ετοίμασα στα βάζα για το χειμώνα, δεν σας λέω τίποτα!!!

Υλικά για τη συνταγή:
1 κιλό μελιτζάνες τηγανισμένες σε χοντρές μακρόστενες φέτες


Για τα κεφτεδάκια
600 γρ. κιμά ανάμικτο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού μουλιασμένη και στιμμένη
2 κ.σ. μαϊντανόψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι πιπέρι
1 κ.γλ κύμινο
1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
αλεύρι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
τυρί  φέτα ή μοτσαρέλα (εμένα μου αρέσουν τα ανάλατα τυριά) για πασπάλισμα

Για τη σάλτσα
2-3 πιπεριές Φλωρίνης ζεματισμένες και κομμένες ροδέλες
2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
2-3 κ.σ κρεμμύδι τριμμένο
1 καυτερή  ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
 ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και μία πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις πιπεριές, προσθέτουμε τις ντομάτες με τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, τη βράζουμε περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Απλώνουμε τη σάλτσα σε ταψάκι,τυλίγουμε τα κεφτεδάκια με τις μελιτζάνες,πασπαλίζουμε με το τυράκι, ψήνουμε το φαγητό 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.

καλή όρεξη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ