Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Πικάντικη, μαριναρισμένη σαλάτα, με λαχανικά του χειμώνα


Η σαλάτα αυτή δεν πρέπει να λείπει από το ψυγείο μας.
Είναι απλή, νόστιμη, κρατάει αρκετές μέρες, όσο μένει μέσα στη μαρινάδα, γίνετε πιο νόστιμη!

Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 λάχανο άσπρο χοντροκομμένο
2-3 πιπεριές χρωματιστές σε στενόμακρες φέτες
2-3 καρότα χοντροτριμμένα
2-3 φύλλα σέλινο
1 κουνουπίδι χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια
6 κούπες νερό
1 κούπα ξύδι
3κ.σ. ζάχαρη
1κ.σ αλάτι
1 κ.σ πιπέρια χρωματιστά

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τάπερ που κλίνει, βάζουμε όλα τα λαχανικά.


Βράζουμε σε μία κατσαρόλα στο νερό, το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα πιπέρια, τα βράζουμε 3 λεπτά, και όπως είναι καυτή η μαρινάδα, τη ρίχνουμε στα λαχανικά.

Από τη στιγμή που κρυώσει η μαρινάδα, μπορούμε να φάμε τη σαλάτα, αλλά όσο μένει, τις επόμενες μέρες, γίνετε φανταστική!


Στραγγίζουμε κάθε φορά όσα λαχανικά θέλουμε και τα σερβίρουμε με ελαιόλαδο!


9 σχόλια:

  1. Φοβερή!
    Είμαι σίγουρη ότι την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο νόστιμη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Έλενα μου! Πραγματικά όσο περνάνε οι μέρες γίνετε και πιό νόστιμη αξίζει να τη δοκιμάσεις, βάλε ότι λαχανικά σου αρέσουν! Φιλάκια καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  2. Ο,τι πρέπει αυτή η σαλάτα για αυτήν την εποχή! Αν και είμαι καινούρια στο μπλογκινγκ παρακολουθώ συχνά τις συνταγές σου..σε περιμένει ένα βραβειάκι εδώ...http://syntagesweightwatchers.blogspot.gr/2012/11/httptetradiosyntagonblogspotgr.html Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Λουλού! χαίρομαι που σου αρέσουν οι συνταγές μου, εγώ κάνω απλά καθημερινές συνταγές, με ότι υπάρχει στο σπίτι, και ότι μας αρέσει να τρώμε.
      Όσο για το βραβείο, ευχαριστώ πολύ, με τιμά, αλλά δεν ξέρω πως να αποδεχτώ το βραβείο, δεν σκαμπάζω και πολλά, από τον υπολογιστή ξέρω να περνώ τις συνταγές,,,, άντε και να απαντώ στα σχόλια, μη σου πω ότι πρόσφατα το έμαθα χιχιχι,,,Πολλά φιλιά χαίρομαι που θα τα λέμε!

      Διαγραφή
  3. Πολύ νόστιμη και εύκολη. Θα τη δοκιμάσω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ελένη! Και άργησες,,,,,κάνε την και θα με θυμηθείς, αυτή τη στιγμή την τρώω με σολομό γιατί κάνω διατροφή! φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. Ο σολομος καθώς και όλα αυτά τα μεγάλα ψάρια ο τόνος κλπ να μην κσταναλωνονται συχνά αλλά ΣΠΑΝΙΑ. Κρατούν βαρέα μέταλλα άκρως επικίνδυνα για την υγεία. Δεν είναι φήμες ούτε αναληθειες

      Διαγραφή
  4. σιγά μη μου ξέφευγε, γιατι όπως ξέρεις ως γνήσια Ξανθιώτισσα κάνω συχνά ουγγαρέζα χωρίς δηλαδή το κουνουπίδι. Θα την κάνω όμως και με κουνουπίδι γιατι ως γνωστόν κουνουπιδομανής! Πραγματικά αυτη η σαλάτα είναι τρέλα την δευτερη και τρίτη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια την φτιάχνω και εγώ!!!Μπράβο Χρύσα μου σούπερ Λαχταριστή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ