Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ακορντεόν βουτυρόπιτα με κασέρι



Δεν μπορείτε να φανταστείτε  τι νόστιμη πίτα είναι , όσοι τη φάγανε δεν την ξεχνούν!


Πολύ νόστιμη πίτα με ελάχιστα και απλά υλικά!
Θα σας την παρουσιάσω βήμα-βήμα και θα δείτε ότι είναι πολύ εύκολη!

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά ξερή
200 γρ. γιαούρτι
350 γρ γάλα
4 κ.σ ελαιόλαδο
3 αυγά
100 γρ. βούτυρο μαλακό
1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
1 κ γλ. αλάτι

Για την επάλειψη:
50 γρ, γαλα για την επάλειψη
1 αυγό για την απάλειψη
1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπόλ, κρατάμε ένα φλιτζάνι αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου.
Κάνουμε μία λακούβα στο αλεύρι, βάζουμε το χλιαρό προς ζεστό γάλα, διαλύουμε  μέσα τη μαγιά πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι και σκεπάζουμε για 10 λεπτά, να ενεργοποιηθεί η μαγιά.





Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, το αλάτι και το λάδι, και τα ρίχνουμε μέσα στο μπόλ με το αλεύρι και τη μαγιά.




Ζυμώνουμε, γίνεται μία ωραία μαλακιά ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί 10 λεπτά περίπου, την χωρίζουμε σε 2 -3 κομμάτια.


Ανοίγουμε το φύλλο, το περνάμε με βούτυρο, (το βούτυρο το μοιράζουμε σε όσα φύλλα κάνουμε),πασπαλίζουμε με λίγο κασέρι τριμμένο και διπλώνουμε τη ζύμη στα τρία.




Πατάμε τη ζύμη να ενωθεί και την κόβουμε σε λωρίδες 2-3 εκατοστά, στρίβουμε τις λωρίδες και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί,  κάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη, κάνουμε ένα μεγάλο σαλίγκαρο.




(Εγώ άνοιξα 3 φύλλα και στο  ένα έβαλα λίγη καυτερή σάλτσα, από αυτήν εδώ,  έγινε επίσης νόστιμη).



Όταν τελειώσουμε με όλα τα φύλλα, χτυπάμε το αυγό με το γάλα, που κρατήσαμε το επιπλέον, το περιχύνουμε επάνω στα φύλλα, τρίβουμε και λίγο καλό βούτυρο.


 Αφήνουμε το ταψί σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η πίτα για 1 ώρα.


Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 στον αέρα, και κάτω αντίσταση.


Πραγματικά αξίζει να τη δοκιμάσετε!!!
Καλή επιτυχία!






5 σχόλια:

  1. Τι να πω Χρυσα μου απο χθες μου έχει καρφωθεί στο μυαλό αλλα μέχρι τα Χριστουγεννα προσπαθώ να συμμαζευτώ λίγο. Θα την φτιάξω όμως σίγουρα είναι υπέροχη! Πάει pinterest.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Έρη μου τι κάνετε; θα έρθετε τα Χριστούγεννα; Όσο για την πίτα έφαγα την ευχαριστήθηκα, μετά 2 μέρες λαπά γιαούρτι, χαλάλι της!!! πολλά φιλάκια! Ζήλεψα τα παξιμαδάκια σου, τα έκανα σήμερα τσάκισα μερικά........ φαύλος κύκλος, τι να πω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίθανη πίτα και σε εμφάνιση και σε γεύση!!!!
    Είναι που τους έχω και μια αδυναμία, θα δοκιμαστεί άμεσα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνεται νοστιμότατη έτσι ροδοψημένη που είναι. Ξεκίνησα να την φτιάξω. Αλήθεια πόση ώρα ψησιμο χρειάζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MΩΡΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΤΕ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΤΟΣΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΑΛΛΟΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ...ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ