Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Μπισκότα με κόντιτα, σοκολάτα και καρύδια




Θα μπορούσα να τα πω παξιμαδάκια.... μπουκιά και συγχώριο.....αλλά πιο νόστιμα μπισκότα δεν υπάρχουν!
Τους έβαλα από όλα τα καλούδια που είχα στο σπίτι!!!
Όλες σχεδόν  οι φίλες μου τα έχουν κάνει στα blog τους, τα βλέπω και τρέχουν τα σάλια μου!
Δεν μπόρεσα να αντέξω στον πειρασμό!
Ιδού το αποτέλεσμα!


Υλικά:
550 γρ αλεύρι
2οο γρ. ζάχαρη
70 γρ βιτάμ
2 αυγά
¼ φλιτζανιού χυμό μήλο
1 κ.γλ κανέλα
2 κ.γλ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι, λίγο  ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι φρούτα κόντιτα ( βάζουμε ότι έχουμε σύκο γλυκό, καρπούζι, κ.τ.λ.)
150 γρ. ξηρούς καρπούς καρύδια αμύγδαλα φιστίκια Αιγίνης.
125 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη 

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αυγά, προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα και το αλεύρι με το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι, ανακατεύουμε να ενωθούν.


Προσθέτουμε τα φρούτα αλευρωμένα, την κουβερτούρα και τους ξηρούς καρπούς.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Η ζύμη κολάει, με αλευρωμένα χέρια, κάνουμε μπαστούνια σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.


Ψήνουμε 25 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Βγάζουμε τη μισοψημένη ζύμη και την κόβουμε σε φέτες.


Αραδιάζουμε τα παξιμαδομπισκότα σε 2 ταψιά με λαδόκολλα και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Όταν βγουν  από το φούρνο είναι μαλακά, αλλά όταν κρυώσουν γίνονται τραγανά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ