Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Τυρόψωμο στριφτό


Tυρόψωμο στριφτό για καλό μήνα!


Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1κ,σ αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Νερό χλιαρό όσο πάρει περίπου 550_600 ml

Για τη γέμιση:
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
100 γρ, βούτηρο λιωμένο
½ κιλό φέτα
1 αυγό
σουσάμι

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε με τα υλικά μας μία ζύμη μέτρια προς μαλακιά, όσο ο λοβός του αυτιού μας,  Θα μαλακώσει όταν φουσκώσει, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.


Την ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο, με τα χέρια μας, την λαδώνουμε καλά,  κάνουμε στο κέντρο μία τρύπα με τα δάχτυλά μας, χαράζουμε από το κέντρο προς τα έξω.
Αν θέλουμε για ευκολία χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και κάνουμε δύο στριφτάρια, όπως βολεύει τον καθένα...


Απλώνουμε αρκετό τυρί τριμμένο και  λάδι,και αρχίζουμε να ρολάρουμε από μέσα προς τα έξω.



Κάνουμε ένα μακρύ στριφτάρι ,το βάζουμε σε ένα ταψί λαδωμένο καλά,
Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.


Το περνάμε με 1 αυγό αφού το χτυπήσουμε με λίγο νεράκι με ένα πινέλο ,
Ρίχνουμε  μπόλικο σουσάμι και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.



Καλή όρεξη!!!

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καινούριο κόλπο αυτό .Θα δοκιμαστεί άμεσα Χρύσα .Γειά στα χέρια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το δοκιμασαμε!!!τέλειο....συνχαρητηρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ