Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Ψάρι αχνιστό με λαχανικά!




Έρχεται το καλοκαιράκι, κάνετε κάτι???
Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να τρώμε πιο ελαφριά, λέω εγώ,σε μένα το λέω,,,καλέ!!!
Σήμερα έχουμε ψάρι και συγκεκριμένα τσιπούρα, με λαχανικούλια!
Υλικά:
1  τσιπούρα
1 πατάτα σε μικρά κυβάκια
1 καρότο σε μικρά κυβάκια
1 κλαδάκι σέλινο ψιλοκομμένο
2-3 κλαδάκια μαιδανό ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. σκορδόλαδο
1/4 κουταλάκι κόρν φλάουρ
3-4 κ.σ χυμό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα λαχανικά με μισό φλιτζάνι νερό να βράσουν 3-4 λεπτά.

Αλατίζουμε το ψάρι, βάζουμε αλατάκι μέσα στην κοιλιά του,το τοποθετούμε επάνω στα λαχανικά.

Βάζουμε  σε ένα βαζάκι από μαρμελάδα, το κόρν φλάουρ τον χυμό λεμονιού, το σκορδόλαδο
 το πιπέρι και λίγο νεράκι το χτυπάμε και περιλούζουμε το ψάρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το ψάρι 10 λεπτά περίπου να ψηθεί, για ψάρι μισού κιλού!

1 σχόλιο:

  1. Παρακαλώ..
    1ον.Μην αναφέρετε τον ερχομό του καλοκαιριού.Τούτη η πολυαγαπημένη,πολυτραγουδισμένη εποχή δεν μου ..πάει.
    2ον.Μην επιμένετε στις δίαιτες.Ειδικά αν δεν μπορείτε να τις τηρήσετε,όπως εγώ!
    3ον και τελευταίο.Μην εστιάζετε την προσοχή σας στην παραπλανητική εικόνα του διαιτητικού πιάτου..είναι τόσο νόστιμο που το μισόκιλο ψάρι είναι για τα προκαταρκτικά..του φαγητού εννοώ φυσικά!
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ