Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Πάστα Φλώρα με γλυκό χαβιάρι!!!





Μοιάζει αλλά δεν είναι!!!
Είναι πολύ νόστιμη μαρμελάδα μοιάζει με χαβιάρι και λέγετε σαμπούκο!
Ενώ το χαβιάρι είναι πολύ αλμυρό, ο σαμπούκος είναι πολύ γλυκός, έκανα πριν μήνες μαρμελάδα, και λικέρ και είπα να τη  δοκιμάσω σε πάστα φλώρα, έγινε πεντανόστιμη!!!



Υλικά:
250 γρ βιτάμ μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 αυγό
2 σφηνάκια λικέρ πορτοκάλι
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρίσεις
3/4 φλιτζανιού φουντούκια τριμμένα
1/2 κ.γλ. μπέκιν
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
500 γρ. μαρμελάδα σαμπούκο



Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη ζάχαρη, το βούτυρο  και το ξύσμα.


Προσθέτουμε το αυγό, τα φουντούκια και λίγο, λίγο το αλεύρι με το μπέικιν.
Γίνετε μαλακιά ζύμη, τη βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξει.


Απλώνουμε τα 3/4 της ζύμης σε ταψί με λαδόκολλα και τη σκεπάζουμε με τη μαρμελάδα, βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες ή σε σχέδια διάφορα.





Ψήνουμε την τάρτα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει!



Καλή όρεξη!!!


8 σχόλια:

  1. Καλά είναι πολύ όμορφο!!!
    Δεν είχα ξανακούσει το ονομά του...ειδα στο ιντερνετ εικόνες απο το φυτό και μου θύμισε τα μύρτιλα.
    Πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω!!!
    Και η πάστα φλώρα σου τέλεια!!

    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Πεπούλα εγώ τα λέω μύρτιλα του βουνού,τα κάνω λικέρ και μαρμελάδα, κερνιέται και σαν γλυκό του κουταλιού!Καλό βράδυ φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Αφράτη η βάση του γλυκού και πολύ ωραία η μαρμελάδα σου!
    Μπορώ να τη βρω στο εμπόριο; Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω το γλυκό σου.
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ελένη, δεν ξέρω αν υπάρχει στην αγορά, δεν χρειάστηκε να το ψάξω, εμείς έχουμε στα βουνά μας πολλά δέντρα σαμπούκο, τι να σου πω!!! Μακάρι να ήσουν κοντά να σε κεράσω και γλυκό και λικεράκι !!!Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  3. Ωραία ιδέα κι εγώ έχω μαρμελάδα τέτοια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή μου οι τάρτες είναι ότι καλύτερο να ξεφορτωνόμαστε τις μαρμελάδες!!!
      Και είναι και νόστιμες!!Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Μαρμελασα σαμπούκο;μύρτιλλα του βουνού και υπάρχουν και στα βουνά μας;πρώτη φορά το ακούω!πόσο άσχετη είμαι,θα δοκιμάσω σίγουρα την τάρτα η οποία φαίνεται πολύ εύκολη.θα βάλω μέσα ροδάκινο μαρμελάδα χειροποίητη και οικολογική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είτε ατομικά είτε ταψιού, βρίσκω όλα τα κατεψυγμένα γλυκά στο https://www.papa-pastry.com/el

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ