Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Σαλάτα πολύχρωμη με σιτάρι


Το πλιγούρι μας αρέσει ιδιαίτερα, άρα θα μας αρέσει και το σιτάρι, έτσι  σκέφτηκα και έκανα μία σαλάτα, έγινε φανταστική, άρεσε σε όλους και νομίζω θα την τρώμε συχνά!!!

Υλικά:
1 ποτήρι σιτάρι
1 ντομάτα σε κύβους
1/2 αγγουράκι σε κύβους
1 πιπεριά σε κυβάκια πράσινη ή κόκκινη
1  καρότο τριμμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, ή φρέσκα 1-2 κρεμμυδάκια

Για το ντρέσινγκ:
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
3 κ.σ. μουστάρδα με γεύση άνηθου
2-3 κ.σ. σκορδόλαδο
χυμό και ξύσμα απο ένα λεμόνι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το σιτάρι σε νερό από την προηγούμενη μέρα, να φουσκώσει.

Πλένουμε καλά το φουσκωμένο  σιτάρι και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει, να μην λιώσει.
Στραγγίζουμε το σιτάρι και το βάζουμε σε μπολ, το αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά.
Αν σας αρέσει το σιτάρι μπορείτε να το βράσετε και να το βάλετε στην κατάψυξη σε μερίδες!


Ανακατεύουμε τα υλικά του ντρέσινγκ με τα λαχανικά και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο μία ώρα να δέσουν τα υλικά!


Καλή όρεξη!!!



2 σχόλια:

  1. Το πλιγούρι το λατρεύω!!!
    Το σιτάρι δε το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά η σαλάτα σου είναι πολύ λαχταριστή και μάλλον ήρθε η ώρα του!!

    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το λατρέψεις Πέπη μου! Καλή σου μέρα και χρόνια μας πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ