Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Πορτοκαλόπιτες!!!





Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά.
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½  φλιτζάνι πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού αλεσμένο στο μούλτι
200 γρ. γιαούρτι
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
1 ½ κ.γλ μπέκιν
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά το αφήνουμε να κρυώσει όσο θα ψήνετε το γλυκό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με έναν αυγοδάρτη ή σύρμα χειρός.




Ανοίγουμε τα φύλλα από τη συσκευασία παίρνουμε ένα, ένα φύλλο το διπλώνουμε όπως τη φωτογραφία,



 βάζουμε 2-3 κουταλιές από το μίγμα, το διπλώνουμε και το μεταφέρουμε στο ταψί. Το ταψί το έχουμε λαδώσει προηγουμένως.


Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα 35 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί.

Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο με ένα κουτάλι ρίχνουμε το κρύο σιρόπι λίγο, λίγο.
Καλή επιτυχία!!!

Φανταστική, τραγανή, πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα!
Αν σας περισσέψουν  1-2 φύλλα και μερικές κουταλιές από το μίγμα κάντε μικρά πορτοκαλοπιτάκια στο ταψί για muffins.


 Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λωρίδες, τις ανακατεύουμε μέσα στο υγρό μείγμα με δύο πιρούνια να μείνουν αφράτα.



Βάζουμε κουταλιές στις υποδοχές του ταψιού, και ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθούν.

Τα σιροπιάζουμε ζεστά με κρύο σιρόπι.







14 σχόλια:

  1. Παναγίτσα μου πρωι-πρωι (λεμε τωρα 11 είναι..)
    Πολύ μου αρέσει το δίπλωμα που κάνεις στο φύλλο! και τα μαφινακια! Ερώτηση, τί κάνεις για να μην νοτίσει το φύλλο μέχρι την επόμενη μέρα; Ισως με τα μαφινάκια το πρόβλημα γίνεται εντονότερο γιατί είναι πιο στριμωγμένο το φύλλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Λουλού! Πρώτον είναι πολύ νόστιμα με το γλυκό του κουταλιού, δεύτερον αν το ξεροψήνεις και ρίχνεις το σιρόπι λίγο, λίγο και κρύο, δεν λαπαδιάζει. Δεν τα πνιγούμε στο σιρόπι, τα υλικά μου βγάλανε και του ταψιού και τα μαφινάκια. Φυσικά όχι στο ψυγείο όσο είναι φρέσκο! Εύχομαι να βοήθησα, γράψε μου αν έχεις απορίες!!Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. παρα πολύ ωραία ..και ωραία παρουσίαση έκανες να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, πολύ θα ήθελα να μπορούσα να σας κεράσω, έγιναν τόσο νόστιμες!!! στέλνω φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Μα τι πορτοκαλόπιτες! να ξεκινήσεις από το ταψί με τις οβάλ και να καταλήξεις στα μαφινάκια!
    Τα πορτοκάλια τα λατρεύω, είναι η καλύτερη στιγμή τους, οπότε και θα κεραστώ και θα τις φτιάξω.
    Έξτρα σπέσιαλ το σημερινό σου κέρασμα Χρύσα μου!

    Πολύχρονη, υγιής και ευτυχισμένη! Να σε χαίρονται οι αγαπημένοι σου!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ζαμπία μου, νομίζω κερνάω το πιο νόστιμο γλυκό, δες σε παρακαλώ, (αλεσμένο γλυκό του κουταλιού) όχι ότι κι'ότι εσύ τα πετυχαίνεις καλύτερα,,,,και στη φωτογράφισει επίσης, αξίζει να τις κάνεις!!!Ευχαριστώ για τις ευχές, το ίδιο εύχομαι και σε σένα, να είμαστε όλοι καλά να τα λέμε!!!Πολλά φιλάκια, αύριο με υγεία!

      Διαγραφή
  4. Xρόνια πολλά και από δω, οι πορτοκαλόπιτες υπέροχες, ειδικά τα μικράκια είναι σούπερ!!!!!! 5.....5 τα τρώω!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Λίλα μου, πάρε όσα μικρούλια θες χαλάλι σου! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Τρελαίνομαι για πορτοκαλόπιτα, από τα αγαπημένα μου γλυκά!!
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Ρούλα, ας φάμε πορτοκάλια τώρα που είναι η εποχή τους! φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 'Απαιχτα τα σχέδιά σου στην πορτοκαλόπιτα,την φτάχνω κι εγώ αλλά κλασική στο ταψί.Πολύ ωραία ιδέα τα μαφινάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την φτιάχνω τώρα. Μου φαίνεται ότι είναι η καλύτερη. Θα σου πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ