Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Πρασόρυζο πικάντικο!



 Ένα γρήγορο και νόστιμο φαγητό είναι το πρασόρυζο άλλοι το κάνουν αυγολέμονο, σε άλλους αρέσει μόνο με λεμόνι, σε εμάς αρέσει με σάλτσα καυτερή!!!

Θα χρειαστούμε, για 2 μερίδες:
2-3 πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
4 κ.σ. ρύζι
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. πιπέρι κόκκινο καπνιστό
1/4 κ.γλ. μπούκοβο
1 ζελέ λαχανικών ή κοτόπουλο ψυγείου
αλάτι και πιπέρι
4 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε τα πράσα, τα ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθούν.
 Βάζουμε την πάπρικα, το μπούκοβο, τη σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, και το ζελέ με ένα ποτήρι ζεστό νερό, βράζουμε σε μέτρια φωτιά 10-15 λεπτά.

Προσθέτουμε  το ρύζι, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει το ρύζι και να μείνει με λίγη σαλτσούλα!

Καλή όρεξη!!!




7 σχόλια:

  1. Έτσι μου αρέσει κι εμένα πικάντικο, να σε πιάνει και να σε ζεσταίνει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς όταν λέμε (κομψά) πικάντικο, εννοούμε καυτερά,,,,. Γεια σου Λίλα μου, καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  2. Από τα πιο όμορφα και φυσικά νόστιμα πρασόρυζα! Έχει και τη σάλτσα του για τις ανάλογες βούτες!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ψωμάκι και τυράκι φέτα,,,,,,,,Ζαμπία μου! Φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  3. Μμμμμμμ τέλειο αγαπημένο μου!!!!!!!!
    Φιλάκια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο και νόστιμο φαγάκι μου θύμησες!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ Ελένη μου!!!Καλό απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ