Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Τυρόπιτα με γιοφκάδες!








Υλικά:
3 φύλλα ψημένα (τα βρίσκουμε σε  φούρνους, τα λένε περέκ !

Είναι σπιτικά ψημένα φύλλα αν βαριέστε να ανοίξετε φύλλα και να τα ψήσετε, ψάξτε να βρείτε είναι πεντανόστιμα!
3 φλιτζάνια γάλα
3 αυγά
70 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 γρ διάφορα τυριά
Κόβουμε δύο φύλλα όσο το ταψί, τα υπόλοιπα φύλλα τα κόβουμε σε λωρίδες όπως στις φωτογραφίες.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.
Ανακατεύουμε τις λωρίδες με τα υλικά της γέμισης.


Βουτυρώνουμε το ταψί, βάζουμε το πρώτο φύλλο, απλώνουμε τα υλικά της γέμισης.
Βάζουμε και το δεύτερο φύλλο, το χαράζουμε και ρίχνουμε το μίγμα των αυγών, βάζουμε λίγο βούτυρο εδώ και εκεί.




Βάζουμε το ταψί για ένα βράδυ στο ψυγείο, θα ρουφήξουν τα φύλλα όλα τα υγρά και θα γίνει η πίτα σαν σουφλέ.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς.

Δοκιμάστε την και θα με θυμιθήτε!!! 

14 σχόλια:

  1. πολύ καλή η τυρόπιτα σου μου άρεσε ....να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, χαίρομαι που σου άρεσε, μπορείς να τη δοκιμάσεις αν βρεις τα φύλλα, γίνετε πολύ νόστιμη! Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Δεν προλαβαινω να γραφω σχολια,ακομη μια τελεια συνταγη!Σε θαυμαζω που τα καταφερνεις τοσο τελεια με τα ζυμαρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου λαχανούλα, αδυναμίες είναι αυτές, πρώτα μου αρέσουν οι πιτούλες, και μετά η σοκολάτα!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Χρύσα!
    Εξαιρετική η τυρόπιτά σου με βάση τα περέκ. Απίστευτα νόστιμα αυτά τα Ποντιακά φύλλα. Θα δοκιμαστεί και η δική σου εκδοχή.

    Μου έφεραν ένα πακέτο από Βόρεια Ελλάδα (Αθήνα δεν τα έχω βρει ακόμα) και εχθές έκανα μια πρώτη δοκιμή. Μας άρεσε τόσο πολύ που σήμερα θα την επαναλάβω...
    Είδες σύμπτωση!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ζαμπία μου, εγώ χρησιμοποιώ πολύ συχνά τα περέκ είναι η εύκολη λύση για μένα, όποτε θέλεις γράψε μου στα μηνύματα στο facebook που να σου στείλω όσα θέλεις! Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
    2. Αααα! Βρε Χρύσα με σκλάβωσες. Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ!
      Μπορεί και να εκμεταλλευτώ την προσφορά σου, ποτέ δεν ξέρεις...:):):)!

      Σήμερα τα ξανάκανα και μου έχουν μείνει μερικά φύλλα ακόμα. Τα φύλαξα για τη δική σου πρόταση!
      Z.

      Διαγραφή
    3. Κι έγω θέλω περέκ....σνίφ....

      Διαγραφή
  4. Πωπω βρε Χρύσα μου τι έφτιαξες πάλι, τι είναι αυτο το πράγμα, όταν βρεθούμε να μου πεις που να τα βρώ αυτά!
    Καταπληκτική η πίτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε να βρεθούμε γιαβρί μου όπου νάνε έρχεσαι!!! Όσο για τα φύλλα, γεμάτη είναι η Ξάνθη! Φιλάκια κοριτσάκι μου!!!.

      Διαγραφή
  5. Το είδα πρόσφατα στη Πηνελόπη αυτό το φύλλο και φαίνεται τέλειο!!!! Δε το βρίσκω...ίσως στην αθήνα, στο κέντρο να έχει?
    Ο τίτλος λίγο με μπέρδεψε....νόμιζα οτι εννοούσες το φύλλο γιουφκά....αλλά μάλλον εννοείς το σχήμα της χυλοπίτας?????

    Υπέροχη η τυρόπιτα σου, όπως πάντα άλλωστε!!!

    Καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Πέπη μου, ρώτησε σε σ/μ ομογενών ποντίων μήπως και βρεις εκεί, όσο για την ονομασία η μαμά μου είπε ότι πολύ παλιά άνοιγαν φύλλα τα κόβανε όπως εγώ και τα στέγνωναν και τα έβραζαν σαν χυλοπίτες ή τα κάνανε πίτα όπως εγώ! Τη συνταγή μου την περιέγραψε ή μαμά μου, την κάνανε και με Κρέας με το ζουμάκι του το φαντάζεσαι, μπορεί και να το κάνω κάποια στιγμή. Χάρηκα που τα είπαμε φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. molis tora thn etoimasa kai thn evala sto psigeio. aurio tha thn psiso!!! evala filo gioufka... nomizo oti einai idio me auto pou protineis pinelopi? h kano lathos kai den tha mou vgei kalah?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ